RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kirke stopper «Fola, fola Blakken»

Sist oppdatert:
Domkirken i Fredrikstad nekter et barnekor å synge «Fola fola Blakken» i kirken fordi den ikke er til Guds ære.

La de små barna komme til meg, står det i evangeliet. Men Domkirken legger til en betingelse: Da må de ikke komme drassende med noe barnslig vrøvl om en sliten hest!

Det skriver lokalavisen Demokraten i dag, etter at prest og kantor ved domkirken i Fredrikstad har lagt ned forbud mot at barnekoret Toneklang fremfører den kjente barnesangen.

Det er Fredrikstad Musikkråd som har leid Domkirken til adventskonsert søndag 28. november. Da programmet ble sendt til godkjennelse i Domkirken, kom det i retur med to merknader til programmet for barnekoret Toneklang.

«To sanger i programmet er ikke godkjent av prest og kantor - «Fola, fola Blakken» og «Camilla og Sebastian».

Det er presten og kantoren som har ansvaret for å bedømme hva som kan og ikke kan brukes på konserter i kirkerommet. Og de mener de to aktuelle sangene ikke passer i kirken.

- Reglene er korte og enkle. Hovedregelen for utleie av kirken er at den bare skal brukes til Guds ære og menighetens oppbyggelse. Dette er ikke et allment konsertlokale. Kirken er til for gudstjeneste, ikke for underholdning, sier domkirkeprest Per-Otto Gullaksen til avisa Demokraten.

Konklusjonen må da bli at de to mener de aktuelle sangene ikke gjør noen av delene - verken ærer Gud eller virker oppbyggelig for menigheten.

- Det er rett og slett over min fatteevne at man kan ha så lite toleranse. Her snakker vi blant annet om en av de mest uskyldige barnesangene, som har blitt sunget i uminnelige tider, sier Toneklangs leder Hege Klerud til avisa.

Domkantor Guttorm Ihlebæk mener det må være Toneklang som har ansvar for å begrunne hvordan «Fola, fola Blakken» egner seg på en adventskonsert, ikke omvendt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere