Gå til sidens hovedinnhold

Kirkegården så ut som en søppelfylling under begravelse

Spesielt de til fots hadde problemer med fremkommeligheten under begravelsen i dag, på grunn av både søppel og glass.

ULLERN: Det har vært klagestorm til Ullern menighet fra naboer, begravelsesbyrå og blomsterbud etter årets nyttårsfeiring. Søppel, rakettavfall og knust glass ligger strødd på kirkegården.

I år som i fjor samlet folk seg i hopetall på utsiktspunktet til Ullern kirke for å overvære nyttårsrakettene i Oslo. Selv om feiringen sikkert var bra etterlater de festglade en oppryddingsjobb uten like på kirkegården, og daglig leder Villa Wahl Stranger har mottatt klager fra flere hold.

– Det ser rett og slett ut som en søppelfylling her, og det er spesielt problemer knyttet til mengder av knust glass som ligger over alt, forteller Stranger.

Problemer for begravelse

I forbindelse med en begravelse i dag klokken 12 mottok hun flere klager fra begravelsesbyrået og blomsterbudet som begge har problemer med å komme seg frem med bil på grunn av alt det knuste glasset som ligger strødd.

– Det var svært uheldig at kirkegården så slik ut under bisettelsen, og spesielt de til fots hadde problemer med fremkommeligheten på grunn av både søppel og glass, opplyser daglig leder i Akasien begravelsesbyrå.

Han forteller at det var flere kommentarer om tilstanden ved kirken, og synes det er trist.

– Vår jobb blir ikke akkurat lettere av slik, sier han.

LES OGSÅ: Her kan du kvitte deg med juletreet

Deprimerte naboer

Etter å ha søkt hjelp fra øverste hold i kirken blir nå problemet tatt tak i.

– I dag har jeg fått beskjed fra Kirkelig fellesråd om at det kommer et team for å rydde opp i morgen, men det er uverdig at kirkegården skal se slik ut, påpeker hun.

– Hva tenker du om at folk opplagt ikke bryr seg om hvordan de forlater området?

– Vi synes det er veldig flott at så mange tar turen hvert eneste år for å benytte seg av utsiktspunktet, men jeg skulle samtidig ønske at de som legger feiring hit tar litt mer hensyn. Naboer har sagt til meg at de blir deprimerte over hvordan det nå ser ut, forteller Stranger.

Den daglige lederen har selv vært til stedet under feiringene tidligere år hvor hun har ryddet underveis, og i tillegg dratt tilbake tidlig dagen etter for å ta i et tak da også.

– Det gjør jeg ikke nå mer, det er umulig for meg å gjøre alt selv, sier Stranger.

LES OGSÅ:

Hektisk natt for politiet

– Helt magisk!

Dette husker vi fra 2013

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter