Gå til sidens hovedinnhold

Kirken flytter til Bøler samfunnshus

Under byggeperioden av nye Bøler kirke flytter menigheten inn i Bøler samfunnshus. Kirken skal leie hele samfunnshuset i to år.

BØLER: Sognepresten er veldig glad for denne løsningen.

Vi har hatt en veldig god dialog med samfunnshuset. Det ligger sentralt i menigheten. Lokalene egner seg veldig godt for våre behov. Avstanden til byggeplassen blir kort, og det gjør det enklere for oss å følge byggeprosessen, sier han.

To år

1. september i år er siste dag i gamle Bøler kirke og menigheten må vente i to år før den nye kirken er ferdig. I løpet av høsten vil både kirkebygg og menighetshus bli revet.

Kirkelig fellesråd i Oslo regner med å komme i gang med byggearbeidene på denne siden av årsskiftet. Hvis alt går etter planen, kan nye Bøler kirke stå ferdig høsten 2010, forteller Auli.

Kontorer og barnehage

For menigheten betyr flyttingen at gudstjenestene fra høsten 2008 vil finne sted i samfunnshuset.

Det samme vil barnearbeidet, konfirmantarbeidet og annet menighetsarbeid, men selve konfirmasjonen vil bli foretatt i Oppsal kirke.

Prestene og de kirkelige tilsatte vil også ha sine kontorer i samfunnshuset. Også Bøler menighets barnehage vil ha midlertidige lokaler der.

Samtidig har det vært viktig fra vår side å ikke skyve ut andre faste leietagere fra samfunnshuset. De vil fortsatt kunne bruke lokalene selv om vi flytter inn, sier han.

Tre klokker

Sognepresten forteller at forprosjektet av kirken nå er helt ferdig.

Rammesøknaden blir sendt til kommunen i disse dager, og det vil gå ut nabovarsel.

Det jobbes med tre prosesser ved siden av byggingen. En komité er nedsatt for å bestemme utsmykkingen ved alteret og annen kunst, og menighetsrådet skal avgjøre hva slags orgel vi skal ha. I tillegg jobber vi med klokketårnet. Det blir høyt og tre klokker blir hengende under hverandre. Vi skal bruke den klokken som vi har i dag, og den er opprinnelig fra Vaterland kirke, forteller sognepresten.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen