*Nettavisen* Nyheter.

Kirken sier nei til homofile par

NEI: Kirken sier nei til at homofile skal få gifte seg. Foto: (SCANPIX)

Homofile får ikke gifte seg i kirken.

08.04.14 11:38

Med 51 stemmer for og 64 mot avviste Kirkemøtet forslaget om at det utarbeides en egen vielsesliturgi for likekjønnede par.

I forkant av avstemningen var det en lengre, opphetet diskusjon rundt ekteskapsforståelsen i et evangelisk luthersk perspektiv. Mange av talerne påpekte at de ikke kan slutte seg til et alternativ der ekteskap mellom likekjønnede anerkjennes, ettersom de mener dette er en institusjon mellom en mann og en kvinne. Andre igjen var klare på at homofile ikke må komme nygift og lykkelig ut av tinghuset, for så å bli fortalt i kirkedøra at det de har gjort er galt.

Da de 116 delegatene skulle stemme skriftlig over de tre alternativene startet de med det som regnes som det mest radikale først, det vil si å innføre en egen vielsesliturgi for likekjønnede par.

Det skal deretter stemmes over alternativene som går inn for en egen forbønnsliturgi for likekjønnede par, slik at de kan få kirkens velsignelse etter å ha giftet seg borgerlig. Hvis ikke noen av disse to forslagene får flertall, skal det voteres over forslaget om å opprettholde dagens praksis. Den innebærer at likekjønnede par kan få en forbønn i kirken etter at ekteskap er inngått, men denne forbønnen har ingen liturgi og skal ikke kunne forveksles med en vielse. Det er opp til den enkelte prest å gi homofile par slik forbønn.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag