*Nettavisen* Nyheter.

Kirkerepresentanter møtte Borten Moe

Oslo (NTB): Leder for Kirkerådet Svein Arne Lindø og biskop Atle Sommerfeldt var blant kirkelederne som tirsdag møtte olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) for å diskutere tjæresandsaken.

27.11.12 19:08

Statsråden kritiserte i mai i år Den norske kirke for at den engasjerte seg i sosial-etiske spørsmål, og særlig tjæresandsaken.

Tirsdag fikk Kirken sjansen til å møte kritikken, samt fremlegge sine synspunkter på hvorfor Statoil bør trekke seg ut av tjæresand.

Fra Den norske kirke deltok leder for Kirkerådet Svein Arne Lindø, biskop Atle Sommerfeldt og generalsekretær Tore Johnsen i Samisk kirkeråd.

Den norske kirkes standpunkt i tjæresandspørsmålet er tredelt og dreier seg om påvirkningen på verdens klima, om store miljø- og naturødeleggelser i regionen og for det tredje om at urfolks grunnleggende rettigheter krenkes.

Kirken ser nå fram til 10. desember når dato for en rettssak kunngjøres i Canada. Saken dreier seg om et søksmål fra Beaver Lake Cree First Nation mot Canada og provinsen Alberta. Urbefolkningen mener deres grunnlovsbeskyttede rettigheter blir fullstendig uthulet på grunn av godkjente tjæresandprosjekter. Statoil er blant oljeselskapene i området som er berørt av søksmålet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.