*Nettavisen* Nyheter.

Kirketjener pågrepet for overgrep mot mindreårig

Foto: Inge Wallumrød (Mediehuset Nettavisen)

Overgrep skal ha skjedd inne i kirken.

02.01.12 21:23

Politiet har pågrepet en kirketjener for voldtekt og seksuell omgang med mindreårig i en kommune på Nordvestlandet.

Etter det TV 2 kjenner til, ble vedkommende ble pågrepet i begynnelsen av desember. Kirketjeneren nekter straffskyld.

– Jeg kan bekrefte at det dreier seg om vårt politidistrikt. Vedkommende er siktet for voldtekt og seksuell handling mot barn under 16 år, sier politijurist Laura Havdal ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.

Det er to fornærmede i saken, og siktelsen er bygget utelukkende på deres forklaringer. Politiet har tatt beslag i datautstyr, men innholdet er foreløpig ikke analysert, ifølge TV 2.

Biskopen ukjent med saken
Personen ble løslatt etter avhør, men er midlertidig tatt ut av tjenesten. Politiet vil ikke bekrefte kanalens opplysninger om at overgrep skal ha foregått inne i en kirke. Biskop Ingeborg Midttømme i Møre bispedømme sier til NTB mandag kveld at hun ikke kjenner til saken.

– Dersom det hadde vært en vigslet person, altså en prest, diakon eller kateket, ville nok saken nådd meg. Men en kirketjener har sin lokale avdeling av Kirkelig fellesråd som arbeidsgiver, så da er det de som håndterer saken, sier hun.

En kirketjener har det praktiske hovedansvaret for kirkebygningen- og gården han eller hun jobber ved.

– Handlet etter boka
Midttømme påpeker at det lokalt er handlet i tråd med retningslinjene, ved at den siktede er midlertidig tatt ut av tjenesten. Biskopen regner med hun vil bli orientert om saken av fellesrådet i den aktuelle av de 36 kommunene i bispedømmet.

– Jeg regner også med at politiet orienterer oss hvis de konkluderer med at det skal ha skjedd overgrep inne i et kirkebygg, sier Midttømme.

Bistandsadvokaten til de to fornærmede ønsker ikke å kommentere saken.(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.