RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kiropraktor i fengsel etter å ha «intimbehandlet» pasienter

Foto: OSTILL
Sist oppdatert:
Timene ble lengre og lengre, og samtidig de kostet mindre og mindre: - Han hadde ereksjon, sier kvinne.

En kvinnelig pasient fortalte i retten mandag at hun lå naken på kiropraktorbenken mens mannen i 50-årene befølte henne, skriver BA.no.

Kvinnen i 20-årene hadde gått til kiropraktoren i noen måneder da hun fikk time ved klinikken i Bergen sentrum på en lørdag.

Nå er mannen dømt til ni måneders fengsel. Han må også betalte en av sine kvinnelige pasient 50 000 kroner i oppreisning.

Retten er av den oppfatning at handlingen faller inn under betegnelsen seksuell omgang.

«Retten er heller ikke i tvil om at tiltaltes handling var seksuelt motivert», står det i dommen.

Alene i lokalet
Kvinnen i 20-årene hadde gått til kiropraktoren i noen måneder da hun fikk time ved klinikken i Bergen sentrum på en lørdag.

– Det er bare jeg og ham i lokalet. Det var litt overraskende, men jeg har vært til behandling hos ham over tid, og jeg stolte på ham, fortalte hun i retten.

Ifølge kvinnen startet timen som vanlig, men til slutt skal hun ha ligget naken på kiropraktorbenken, mens mannen i 50-årene befølte henne på brystene og mellom bena. Hun fortalte også at hun var redd for å bli voldtatt dersom hun gjorde motstand.

– Jeg klarte å si at jeg ville bli behandlet i nakken. Det var en måte å prøve å få ham bort fra underlivet mitt på, sa hun i retten.

– Svett og opphisset
- Etterpå var han sprutrød i ansiktet, svett og opphisset.

«Det fremstår for retten svært spesielt at kiropraktoren tok imot en ikke-akutt pasient alene på klinikken en lørdagsformiddag, behandler henne i intime områder og med bruk av massasjeolje i over en time uten å ta betaling for det», står det i dommen.

Kvinnen avsluttet pasientforholdet hos kiropraktoren umiddelbart etter dette, og anmeldte saken.

Anmeldelsen førte til at en ett år gammel sak mot den samme kiropraktoren ble gjenopptatt. Også denne kvinnen har anmeldt kiropraktoren for beføling av bryster og underliv.

– Hadde ereksjon
Retten finner det påfallende at kiropraktoren ble anmeldt for seksuelle krenkelser at to kvinner. Også en tredje kvinnelig pasient vitnet i retten.

Hun fortalte at hun begynte å reagere på behandlingene som etterhvert fikk større preg av massasje i intimområdene, hadde lengre og lengre varighet, og samtidig kostet mindre og mindre.

Siste behandling tok tiltalte 50 kroner for. Ved denne behandlingstimen sier kvinnen at hun så at kiropraktoren hadde ereksjon.

Alle de tre kvinnene var 24-26 år da de ble behandlet, og har ingen tilknytning til hverandre.

Kiropraktoren: - Absurd
Den tiltalte kiropraktoren nektet straffskyld da han forklarte seg i Bergen tingrett mandag. Han kjenner seg ikke igjen i kvinnenes forklaringer om beføling, og står fast på at all berøring har vært i behandlingsøyemed.

– Alt er gjort i beste mening, og har ingenting med beføling å gjøre. Hele saken er helt absurd for meg. Jeg skjønner ikke hvorfor dette har skjedd, sa han i retten.

Domfellelsen kan få store yrkesmessige konsekvenser for kiropraktoren, og han kan bli fradømt retten til å drive som kiropraktor.

Retten lar denne vurderingen være opp til Helsetilsynet.

Les flere saker hos Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere