*Nettavisen* Nyheter.

Kirurg med kniv angrep nabo

Like over midnatt, nyttårsaften, angrep en mann som hadde kniv med seg en nabo i søndre bydel i Bergen i naboens hage. Mannen med kniven viste seg å være kirurg.

07.01.06 13:44

Det var like over midnatt idet den siste raketten skulle skytes opp.

- Jeg sto litt fremoverbøyd og plutselig small det. Jeg ble angrepet bakfra og før jeg visste ordet av det lå jeg og krabbet på bakken. Jeg hadde ingen anelse av hva som hadde truffet meg, i min egen hage, sier Thor Ebbesvik om hendelsen som skaket opp nabolaget i Bergen.

- Jeg kavet meg på beina og fikk se en mann som prøvde å komme seg unna. Jeg løp etter og fikk fatt i ham, og satte ham opp mot en hekk. Det ble et basketak og vi rullet rundt noen ganger før det kom hjelp til. Vi fikk holdt ham nede til politiet kom. Det var da vi så kniven i veien.

Så aldri kniven
- Jeg så ikke kniven under slagsmålet. Jeg vet ikke om han hadde den da han angrep meg eller om han mistet den under slagsmålet. Noen damer i selskapet hadde sett mannen komme strenende før han angrep meg. De så han hadde noe i hånden, de trodde det var en rakett eller noen stjerneskudd. Det viste seg altså å være en kniv, en filetkniv. Når vi i tillegg vet at mannen er kirurg og dermed har et forhold til hvordan kniver brukes, så blir det bare tragisk.

- Dette var blind vold og det provoserer meg at noen kan angripe en mann i sin egen hage uten at det får konsekvenser, mens en som uoppmerksomt kjører på rødt lys får 5200 kroner i bot.

Mannens kniv
- Jeg kan bekrefte at mannen hadde med seg kniv og at den var hans, sier politioverbetjent Tove Lian Mathisen ved vold og sedelighetsseksjonen.

Til politiet skal mannen ha fortalt at han hadde blitt provosert av bråket i forbindelse med oppskytingen av raketter.

- Vi avventer nå en oversikt fra fornærmede over de utgifter han har hatt i forbindelse med angrepet før noe videre skjer med anmeldelsen. Men det vil bli en reaksjon og den vil inneholde legemsfornærmelse og kniv på offentlig sted, sier Tove Lian Mathisen.

- Jeg kommer til å forfølge saken, sier Thor Ebbesvik som også har underrettet helsemyndighetene om mannens oppførsel..

Kirurg
Etter det ibergen.no kjenner til er mannen kirurg og driver sitt eget selskap som leverer spesielle medisinske tjenester av typen mindre kirurgi.

IBergen.no kontaktet i dag kirurgen for å høre hans versjon av historien, men han avsto fra å kommentere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag