RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kitron henter 40 millioner for å bedre likviditeten

Sist oppdatert:
Kitron og styreformann Christian Bjelland henter 40 millioner kroner i en rettet emisjon for å styrke likviditeten. Selskapet venter nytt underskudd i første kvartal
Styret i Kitron ASA har besluttet å gjennomføre en rettet emisjon på 40 millioner kroner for å styrke selskapets kapitalbase og gi tilfredsstillende dekning for selskapets likviditetsbehov.

Tegningskursen i den rettede emisjonen er på 4,40 kroner pr. aksje. Sluttkursen til Kitron-aksjen var på 4,79 kroner ved avslutningen i går.

Kitron opplyser videre at omsetningen i første kvartal er i tråd med tidligere kommuniserte forventninger, noe som tilsier en omsetning på 440 millioner kroner. Resultat før skatt antas å bli bedre enn i samme periode i fjor, dog forventes ikke overskudd.

I andre kvartal ventes omsetningen i Norge å bli svakere enn i fjor.

- Omsetningen i andre kvartal 2004 forventes å øke i forhold til første kvartal, og antas være på linje med omsetningen i samme periode i fjor. Imidlertid forventes omsetningen fra den nyervervede virksomheten i Flen å utgjøre 40 millioner kroner i andre kvartal slik at det forventes en nedgang i den norske delen av virksomheten, heter det i meldingen.

Årsaken til den forventede omsetningsnedgangen i den norske delen av virksomheten i andre kvartal er forventninger om utsettelser i leveranser av tre forsvarsprosjekter samt reduserte forventninger for to øvrige kunder.

- På grunn av at Kitrons kortsiktige finansiering i hovedsak er basert på factoring, slår svingninger i omsetning umiddelbart ut i selskapets likviditet. Selskapet vil etter den foreslåtte emisjonen ha en egenkapital på ca. 285 millioner kroner, tilvarende en egenkapitalandel på 38 prosent. Den foreslåtte emisjonen, kombinert med en permanent økning i driftsfinansieringen, vil gi selskapet et tilfredsstillende grunnlag for å håndtere fremtidig organisk vekst, heter det i meldingen.

Kitron forventer stabile bruttomarginer for 2004 sammenlignet med 2003, og vil fortsette å fokusere på effektivisering og derigjennom reduserte kostnader. I tillegg til omsetningen fra Kitron Flen forventer Kitron at omsetningen i andre halvår 2004 vil være på linje med samme periode i 2003. Det forventes en vesentlig forbedring i resultat før skatt for andre halvår 2004 sammenlignet med samme periode i 2003.

Den rettede emisjonen blir tilrettelagt av ABG Sundal Collier og Fondsfinans.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere