RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kitron henter penger etter bankpress (Ny)

Sist oppdatert:
Elektronikkselskapet Kitron vil hente inn 50 millioner kroner gjennom fortrinnsrettsemisjon. Bankene har presset på
(Med kommentarer fra adm. direktør)

I en børsmelding fra Kitron, som produserer elektroniske komponenter på oppdrag, melder selskapet om at de vil foreslå en tegningsrettsemisjon av 50 millioner kroner.

22.727.300 nye aksjer til tegningskurs 2,20 kroner per aksje. ABG Sundal Collier og Fondsfinans har allerede etablert et syndikat som vil garantere for fulltegning av emisjonen, melder selskapet i en melding.

Emisjonen foreslås gjennomført med bakgrunn i at selskapets hovedbankforbindelser har satt som vilkår for fornyelse av eksisterende låne- og kredittrammer at Kitron styrker sin kapitalbase, skriver selskapet i børsmeldingen.

Kitron forventer positiv EBITDA for første kvartal 2005. For 2005 som helhet forventer Kitron, som tidligere kommunisert, å oppnå et positivt resultat før skatt.

Emisjonen på NOK 50 millioner styrker selskapets egenkapital, likviditet og balanse og danner er et godt grunnlag for selskapets videre utvikling.

Jan T. Jørgensen, adm. direktør i Kitron, sier til iMarkedet.no at bankforbindelsen til selskapet har sett på forhistorien og det faktum at selskapet har tapt penger i 2004 og tilbake i tid sammen med at selskapet går over til ny regnskapsstandard IFRS fra første i første gjør at de krevde at man fikk på plass en styrking av egenkapitalen.

Per utgangen av 2004 hadde selskapet omtrent 30 millioner kroner i langsiktig rentebærende gjeld.

- Gjeldssituasjonen er komfortabel, sier Jørgensen til iMarkedet.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere