RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kitron i minus, ser bedring

Sist oppdatert:
Kitron gikk fortsatt i minus i første kvartal, men venter bedring til høsten
Kitron fikk et resultat før skatt på minus 4,4 millioner kroner i første kvartal, mot minus 12,1 samme kvartal i fjor.

Driftsintektene falt fra 457 til 453 millioner, mens driftsresultatet gikk fra minus 2,8 til pluss 2,3 millioner.

Driftsresultatet er bedret på grunnn av lønnskutt som utgjør 8,6 millioner kroner. Samtidig er avskrivningsperioden for anleggsmidler økt, noe som bedrer resultatet med 2,1 millioner kroner. En gevinst ved eiendomssalg på Gjøvik bidrar også med 1,6 millioner.

Ordrereserven utgjør 833 millioner, som er ned fra 956 millioner for ett år siden, men opp fra 790 millioner fra nyttår.

- Selskapet fortsetter å gjennomføre flytting av produksjon til Litauen, og forventer at bemanningen i Litauen vil utgjøre ca. 200 årsverk ved utgangen av 2004. Etablering av virksomheten i Litauen må anses som meget vellykket, med gode økonomiske resultater kombinert med høy leveransepresisjon og kvalitet, heter det.

Selskapet forventer omsetning i andre kvartal 2004 på tilsvarende nivå som omsetning i samme periode i 2003, 475 millioner kroner. For andre halvår og for året som helhet forventes vekst i forhold til foregående år. Bruttomarginen forventes å forbli på tilsvarende nivå som i 2003.

Selskapet forventer ikke overskudd i andre kvartal isolert, men forventer at resultatet i andre halvår vil vise en vesentlig forbedring sammenlignet med samme periode i 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere