RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kitron kjøper for 1 krone

Sist oppdatert:
Kitron overtar kontrollen i det svenske selskapet HGL Flen i Sverige for 1 krone
Kitron har overtatt virksomheten til HGL Flen i Sverige. Overtagelsen er et ledd i konsernets satsing på det svenske markedet, som anses å representere Kitrons største vekstpotensial. Etter overtagelsen av HGL Flen står det svenske markedet for ca halvparten av Kitrons totale omsetning.

I 2004 forventer Kitron at virksomheten i Flen vil ha en omsetning på ca NOK 200 mill samt positiv inntjening og kontantstrøm, skriver Kitron i en melding.

I november i fjor inngikk Kitron en management- og opsjonsavtale med HGL Flens eier, Sörmlandsbanken, om en mulig, fremtidig overtagelse av virksomheten i Flen. I denne perioden har selskapet bidratt til å restrukturere virksomheten for fremtidig lønnsomhet og vekst. Kitron har overtatt de første 51 prosent av selskapets aksjer for 1 svensk krone. Samtidig vil Kitron og Sörmlandsbanken bidra med inntil 5,0 millioner svenske kroner i ansvarlig lånekapital.

Kitron har videre opsjon på å erverve de resterende 49 prosent av
aksjene innen henholdsvis 31. desember 2004, 31. desember
2005 og 31. desember 2006. Opsjonsprisen er betinget av utøvelsestidspunktet, og utgjør henholdsvis 13,5 millioner svenske kroner, 15,5 millioner svenske kroner og 18 millioner svenske kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere