RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kitron satser på konkursbo

Sist oppdatert:
Kitron har inngått en opsjosnavtale som dersom den utøves vil gi selskapet større innpass i det svenske markedet gjennom overtagelsen av svenske HGL Flen
Avtalen er inngått med den svenske Sparebanken Sörmlandm som den 6. november overtok 100 prosent av aksjene i det svenske EMS- selskapet HGL Flen AB (HGL Flen).

OPsjonen gir Kitron opsjon på å overta aksjene fra sparebanken gjennom en to trinns prosess.

HGL Flen har i flere år bidratt til å finansiere andre selskaper i HGL konsernet. På grunn av til dels betydelige fordringer mot søsterselskaper som i dag ikke evner å gjøre opp for seg, ble HGL Flen satt under svensk `foretaksrekonstruktion` (offentlig akkord) den 9. oktober 2003.

Det er forventet at restrukutreringen av HGL Flen skal være gjennomført i løpet av første kvartal neste år, og opsjonsutøvelsen er betinget av at den prosessen er vellykket. Kitron vil delta i prosessen.

HGL Flen har spesialisert seg innenfor markedssegmentene Industri og Medisin.

Ifølge avtalen vil Kitron kunne overta 51 prosent av aksjene i HGL Flen til en svensk krone, mot at de og sparebanken går inn med maksimum 10 millioner svenske kroner hver.

Kitron kan deretter erklære opsjonen på de resterende aksjene innen henholdsvis 31. desember 2004, 31. desember 2005 og 31. desember 2006. Opsjonsprisen er betinget av utøvelsestidspunktet, og utgjør henholdsvis 13,5 millioner svenske kroner, 15,5 mill og 18 mill.

Dersom Kitron velger å utøve sin opsjon for de resterende 49 prosentene, vil det betingede kapitalinnskuddet fra Sörmlandsbanken bli omgjort til et ordinært lån til HGL Flen.

Dersom Kitron ikke utøver opsjonen på de resterende aksjene, skal Kitron og Sörmlandsbanken ha en gjensidig rett til å erverve den andre parts aksjer til et vederlag som fastsettes basert på en uavhengig markedsverdivurdering. Dersom Sörmlandsbanken velger å utnytte sin opsjon kan Kitron forhindre et salg gjennom alternativt å erverve bankens aksjer til tilsvarende markedsverdi.

HGL Flen oppnådde en i 2002 omsetning på 207,6 millioner svenske kroner, og fikk et resultat før skatt og konsernkostnader 4,9
millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere