RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kitron vil hente penger

Sist oppdatert:
På grunn av vanskelige markedsforhold vurderer Kitron å hente inn 50 millioner kroner i en emisjon. I siste kvartal klarte selskapet et resultat på minus 12 millioner kroner
Elektronikkprodusenten Kitron oppnådde en omsetning i fjerde kvartal på 513 millioner kroner mot 743 millioner kroner i samme periode i 2001.

- Til tross for at selskapet generelt lykkes i konkurransen om nye kunder og prosjekter, så er det kortsiktige omfanget av disse nye prosjektene slik at det forventes en ytterligere nedgang i omsetning i første og andre kvartal sammenlignet med samme perioder i 2002, skriver selskapet i en melding.

Før eventuelle restruktureringsavsetninger fikk Kitron et driftsresultat i fjerde kvartal på 0,5 millioner kroner mot minus 58,4 millioner i fjerde kvartal 2001. Resultat før skatt i fjerde kvartal endte på minus 12 millioner kroner mot minus 79,4 millioner kroner i 2001.

- I lys av forventninger om fortsatt vanskelige markedsforhold, har selskapet tidligere kommunisert at ytterligere effektiviseringstiltak vil bli igangsatt for å oppnå en akseptabel lønnsomhet. Flere slike tiltak ble igangsatt mot slutten av 2002. Selskapet har i den senere tid opplevd en fortsatt nedgang i behovet for leveranser til flere av selskapets kunder, heter det i meldingen.

Nå vil Kitron nedbemanne med til sammen 350 årsverk i Norge og Sverige. I forbindelse med gjennomføring av disse tiltakene vurderer styret å foreta en avsetning i regnskapet for 2002 i størrelsesorden 50 millioner kroner.

Den tilsvarende summen søkes hentet inn i en ny emisjon.

- Med bakgrunn i en eventuell restruktureringsavsetning og forventninger om fortsatt vanskelige markedsforhold, vurderer styret også å styrke egenkapitalen gjennom en fortrinnsrettsemisjon på 50 millioner kroner, skriver selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere