*Nettavisen* Nyheter.

Kitzenjammer

Nok et musikalsk skuldertrekk fra nussedukkene i Atomic Kitten.

03.12.03 11:59

Atomic Kitten
Ladies Nigth
Virgin/EMI

Tre år, tre plater. De tre pusekattene ligger ikke og sover halve dagen, som andre nøster gjør. Innenfor sin pastellmusikalske virkelighet bestreber de seg endog på variasjon.

Ufarliggjort halvfunk i åpningssporet, videre til Kylie-disco over et bakteppe av kjølig house på andrelåta “Be With You”, R&B-flørt i tredjesporet – Atomic Kitten farer raskt over det meste innen salgbare sjangre for tiden.

Så kommer vi til fjerdelåta, som er den helt ålreite gladsingelen ”If You Come To Me” som jentene danser rundt til på musikkvideoen iført svært minimalistisk bekledning.

Skal vi bestrebe oss på å lete etter det positive, og det tror jeg jommen vi skal i dag, er det opptil flere ok poplåter her, vel å merke dersom man ikke er av den mest klisjefølsomme sorten. ”Everything Goes Around” er ganske fin, det samme gjelder ”Believer” og ”Nothing In The World”. Flere er det ikke, bortsett fra én.

For det er til og med en veldig fin sang her. Den heter ”Someone Like Me”, og er en nydelig pianoballade som kunne vært signert Kate Bush eller Tori Amos. Låta avslutter hele plata og gir deg dermed nesten gir lyst til å spille det en gang til.

Likevel: Når alt kommer til alt er dette bare nok en musikalsk ubetydelighet fra de nusselige kattungene i Atomic Kitten. Derfor er det godt vi har vaktbikkjer i musikkpolitiet som fortsatt gidder å irritere seg og kan jage dem en runde eller to.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.