*Nettavisen* Nyheter.

«Kjære, herr president»

Foto: (Scanpix)

Jens Stoltenberg har sendt gratulasjonsbrev til Obama. Se brevet her!

20.01.09 18:49

Barack Hussein Obama er tatt i ed som USAs 44. president.

Nå strømmer gratulasjonene på fra statsledere over hele verden. Blant dem er Norges statsminister, Jens Stoltenberg (Ap), som nå sender et brev til Obama.

- Verden trenger ham
- Jeg gratulerer president Barack Obama med innsettelsen. Verden trenger hans lederskap i arbeidet for å håndtere store felles utfordringer som den globale finanskrisen, klimaendringene og fattigdom. Jeg ser fram til et godt og nært samarbeid med president Obama og hans administrasjon, sier Stoltenberg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er i en pressemelding tirsdag kveld at Stoltenberg oversender det offisielle Norges gratulasjoner. I pressemeldingen understreker Stoltenberg at Norge og USA må opprettholde tett bånd.

- USA er vår viktigste allierte, og det er sterke bånd mellom våre to land. Samarbeidet er basert på felles verdier og felles interesser. NATO er viktig for vår felles sikkerhet, og vi trenger fortsatt et nært og godt transatlantisk samarbeid, noe utfordringene i Afghanistan er et godt eksempel på, sier Stoltenberg.

Store utfordringer
Stoltenberg påpeker at Obama har store oppgaver foran seg.

- For å møte de store globale utfordringene vi står overfor, trenger vi samlende løsninger og et aktivt amerikansk engasjement. Det gjelder den internasjonale finanskrisen, klimapolitikken, kampen mot fattigdom og innsatsen for fred og sikkerhet. Vi kan ikke tillate at økonomiske nedgangstider går utover vår innsats for verdens fattige, for å få på plass en klimaavtale og sikre fred og sikkerhet, sier Stoltenberg.

Særlig må Obama følge opp konflikten på Gaza, mener statsministeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.