Kjære Silje

Nå ligger du der på Diakonhjemmet med sengen full av frukt og ukeblader, innrammet av et flor av blomster, og raper fornøyd etter at du har proppet deg med konfekt og valium.

09.03.04 15:28

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg gjerne skulle byttet ut denne vonde krakken med en myk motorisert sykehus-seng, der jeg kan grisekjøre madrassen opp og ned så mye jeg orker. Men dessverre var det ikke jeg som kom på den snedige planen å legge ut i halfpipen, med begge bena fastspent på en fjøl jeg er altfor gammel til å ha kontroll over.

Ikke for å trekke arbeidsmoralen din i tvil, Silje, men la meg nevne at Dorthe Skappel allerede dagen etter akeulykken i fjor kjempet seg tilbake på jobb i rullestol. Og det er mange andre tapre TV2-ansatte som sleper seg på jobb hver dag, til tross for til dels alvorlige fysiske og psykiske lidelser. Oddvar Stenstrøm er like blid selv om psoriasisen hans nå dekker over 90 prosent av kroppen, herfra og ned er han faktisk en øgle i dress. Og Pål T Jørgensen har aldri klaget over den utlagte tarmen, selv ikke når posen kommer i klem mellom stolen og bordet i Tabloid. Og er det noen som virkelig hadde fortjent å legge seg nedpå litt, så er det vel sjefen sjøl, Kåre Valebrokk, som må drenere posene under øynene minst en gang daglig.

Men til alle dere som sitter der hjemme og godter dere og tenker: ”Ha-ha, endelig fikk hun rappkjefta Silje-kjerringa det hun fortjente!” Til dere vil jeg si: Silje er bare et uskyldig offer i denne saken. For hvem var det som lurte Silje til å tro at det er en god ide for godt voksne damer å kaste seg ut i halsbrekkende snowboard-stunts? Jo, det var denne kvinnen: Brett-babe og forsvarsminister Kristin Krohn Devold, som påstår at ”Alder er ingen hindring”, og dermed setter griller i hodet på andre halvgamle blondiner. Krohn Devold sier til og med: ”Å skli nedover bakkene, hoppe over gjerdene og etterpå ramle i nysnøen er kjempegøy!” Jada, kjempegøy med brukket rygg, Krohn Devold!

For bare halvannet år siden prøvde Bondevik å stoppe Torsdagsklubben, og nå forsøker forsvars-ministeren i SAMME regjering å lokke programlederen vår over i de handikap-pedes rekker. Til dere i regjeringen: Gi faen i å kødde med oss, det er vi som skal kødde med dere!

Til slutt, Silje: Du har kanskje begynt å leke med tanken på å lirke deg rett over fra sykesengen til varig uføretrygd i Spania, der du kan livnære deg på billig sprit og snøvle til alle som går forbi: ”Jeg var ganske kjent i Norge en gang” – Ikke gjør det, Silje! Kom tilbake! Vi trenger deg her!

Takk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag