*Nettavisen* Nyheter.

Kjæresten hevder han og 16-åringen var livredde

Lillehammer (NTB): Sammen med sin nye kjæreste gjemte den 16 år gamle jenta seg på bussen, men Rune Øygard kjørte etter og ville ha henne til å gå av. - Vi var livredde og gråt, sa kjæresten i retten tirsdag.

Den 18 år gamle mannen fortalte i retten tirsdag morgen om den dramatiske bussturen samme kveld som den nå 16 år gamle jenta fortalte om det angivelige forholdet hun hadde til Vågå-ordfører Rune Øygard første gang. Hendelsesforløpet er stort sett ikke bestridt, men når det gjelder Øygards beveggrunn spriker påstandene grunnleggende.

På vei hjem i buss fra Otta skal 16-åringen ha sett ordføreren vente i bilen sin på bussholdeplassen i Vågå. Da nektet hun å gå av, ifølge vitneprovet til den drøyt ett år eldre kjæresten, som var med på bussen.

- Så vi kjørte videre. Hun fikk en tekstmelding fra Rune, som sa hun skulle gå av på neste stasjon. Men vi gjorde ikke det heller. Han fortsatte å kjøre bak bussen. Vi var livredde og gråt, sa 18-åringen.

Da bussen passerte hjemstedet hans, fikk han moren sin til å komme og hente dem i sin bil.

- Vi gikk av bussen og så Rune kjøre forbi oss. Da vi kom hjem, satte vi oss ned og hun fortalte historien til moren min, sa han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.