Kjærester på jobb og privat

En rekke norske kjendispar deler både hjem, scene eller studio.

09.11.06 09:55

(SIDE2): Det kan bli vanskelig å skille mellom jobb og privatliv når man er i samme bransje. Noen kjendispar synes bare det er gøy å samarbeide, noen ser på det som konkurranse og ett par har måttet utsette bryllupet.

Men stort sett oppmuntrer parene hverandre både privat og på scenen. Les om et knippe kjendissamarbeid:

LAGER MUSIKK SAMMEN:
- Av og til er det tøft, vi er kjærester så vi kan diskutere. Jeg kan bli såra hvis han sier noe og omvendt, også skal vi hjem etterpå. Vi bor jo sammen, sa Maria Orieta nylig til side2.

I oktober slapp hun albumet «Against The View», der kjæresten, BigBang-vokalist Øystein Greni har bidratt med musikk og produksjon. Orieta innrømmer at musikken tar all deres tid.

LES: Samboer-klinsj i studio.

Aktuelle Unni Wilhelmsen går også under kategorien musikalske samboerpar. Albumet «Til Meg» er skrevet i samarbeid med samboer Terje Borg. Parets kjøkken ble gjort om til studio da de jobbet med den norskspråkelige plata.

Wilhelmsen innrømmet nylig til side2 at det har blitt noe diskusjon, men at det var mest kult å jobbe sammen.

- Han holder ut like seint om kvelden som meg. Det har vært mye humor, fortalte artisten før albumslipp.

LES: Spilte inn plata på kjøkkenet

Tidligere Idol-deltaker Aleksander With har også kjæreste i samme bransje. Den unge artisten fra trøndelag er imidlertid litt mer tøff når det gjelder hvem som fortjener mest suksess. Hans mål er nemlig å selge mer plater enn kjæresten Vivian Sørmeland, som også deltok i sangkonkurransen Idol.

- Nå handler det om at jeg må selge flere plater enn henne. En dag kommer jo hennes album også. Fram til i dag har jeg vunnet enhver diskusjon ved å si: «Vel, jeg slo deg i Idol». Men det begynner å bli oppbrukt. Derfor MÅ jeg selge mer enn henne, så jeg har nye argumenter for å vinne diskusjoner, mener With.

LES: - Det viktigste er å slå Vivian

For Eva Weel Skram, som var med i Idol i 2005, er det mer snakk om et samarbeid med kjæresten enn konkurranse. Hun og Thomas Stenersen er forretningspartnere, kjærester og bandkolleger. Eva & the Heartmaker slapp albumet «Behind Golden Frames» i august.

Til Sunnmørsposten uttalte Skram følgende om hvordan det er å samarbeide:

- Helt fint. Vi er ikke så langsinte noen av oss. Men siden vi også har eget plateselskap, hender det at vi må sette oss ned og si «i dag har vi kontortid», og så kan vi heller finne på noe annet etterpå. Dessuten er det jo fint å slippe å reise fra kjæresten når man skal på turné - vi får tilbrakt mye tid sammen.

LES: Norges kuleste sko-par?

DELER SCENE:
Skuespillerne Kjersti Holmen og Sverre Anker Ousdal står for samtaledramatikk på scenen i det aktuelle «...til døden skiller oss ad» av Eric-Emmanuel Schmitt. Privat er de et par, og på scenen inntar de rollene som ekteparet Lisa og Gilles.

LES: Dristig teaterhøst

Kåre Conradi og Marian Aas Hansen deler også scene. Parets storbandshow «It's Showtime» har gjort suksess, noe som også har ført til at de har utsatt bryllupet på ubestemt tid.

LES: Utsetter bryllupet.

Paret oppmuntrer hverandre og legger heller ikke skjul på at de er stolte av hverandres musikalske evner. Da Aas Hansen slapp album i fjor uttalte blant annet Conradi:

- Det er hun som er musikeren i familien. Jeg har jo bare kommet med et album som er en blanding mellom lydbok og musikkalbum. Marian, derimot, har kommet med en rendyrket, vakker og ærlig CD, sa Conradi, da paret slapp album på omtrent samme tid i 2005.

LES: - Utrolig stolt av kjæresten min.

Tidligere Idol-deltaker Maria Haukaas Storeng og kjæresten Hans Marius Hoff Mittet, som har vært å se i Hotel Cæsar, har også samarbeidet profesjonelt. De deler scene i musikalen Hair.

- Vi må finne en annen måte å være kjærester på enn vi er til vanlig, så det ikke blir for privat. Rollekarakteren hans er jo rimelig dust, uttalte hun til bladet-tromso.no da hun overtok rollen som Sheila i «Hair».

LES: Hair er tilbake.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.