Kjærlighet gjør blind i DNO

Gode investorer forelsker seg aldri i en aksje. Men når man leser DNO-aksjonærenes ramaskrik på ulike debattfora, er det liten tvil om at mange har investert mer med hjertet enn med hjernen.

Oljeselskapet DNO har gått rett til værs de siste månedene, drevet av investorer og tro på varig mangel på olje og høye oljepriser. En viktig eiendel er et oljefelt i den kurdiske delen av Irak. Enhver med et minimum av geopolitisk kunnskap vet at det er et politisk risikofyllt område.

En investering i DNO har således høy risiko. Det betyr store muligheter for gevinst, men også betydelig fare for tap.

Dette har investorene fått smertefullt erfare de siste dagene, hvor kursen har falt over 15 prosent. Men fortsatt er børsverdien på det lille oljeselskapet anseelige 11,2 milliarder kroner.

En av årsakene til kursfallet er TV 2 Nettavisens undersøkelser rundt den politiske risikoen i Irak. Basert på åpne kilder i det irakiske oljedepartementet, samt andre anonyme kilder, har vi fortalt at irakiske sentralmyndigheter er særdeles provosert over at DNO har inngått en avtale direkte med kurderne - uten å snakke med Iraks sentrale regjering.

Det er en høy gambling. Om den lykkes eller ei, avhenger av hvordan makten i Irak blir fordelt etter valget. Kjernespørsmålet er maktbalansen mellom landets regjering og de kurdiske provinsmyndighetene.

Blant ekspertene er det uenighet om hva som blir utfallet, men en aksje faller ikke 15 prosent på høyt volum uten at det er betydelig usikkerhet.

Men dette har fått blodet til å koke over blant investorene. Selv en normalt fornuftig mann som Chess-gründer Idar Vollvik snakker om at pressens artikler er «manipulert» og «bare tull».

På Hegnar Onlines børsforum koker det over:

- TV2 journalister bør stilles til ansvar. Dette er så slett og uetterettelig jounalistikk at disse TV2 folke bør stilles økonomisk ansvarlig. Det hører ikke hjemme å drive en slik svartmaling av DNO som de har bedrevet. De bør i hvert fall få høre hva vi mener om dem og dere uansvarlighet. Hvis de har kontakter med de som har shortet bør de bures inn for lang tid.

- TV2 nyhet i kveld bare tull. Ledelsen i DNO har full kontroll.

- Gransk om det var noen store aktører i markedet som gjennom flere meglerhus fikk solgt ut flere millioner aksjer i DNO rett før den første artikkelen til TV2 s eminente idioter av journalister valgte å publisere.

- Gransk også privatøkonomien til journalistene nøye!

- Har noen i Iraks oljedepartement økonomiske interesser i DNO?

- Stavrum i Nettavisen plages av at innleggene på HO er anonyme. Det er patetisk, burde gi spalteplass i Nettavisen for å kunne komme med påstander direkte til de da. Hva med et nettmøte Stavrum ? Jeg har en del spørsmål jeg gjerne ville stille deg. Men det er vel forbeholdt John Carew eller Aylar å få slike muligheter kanskje ?

- Problemet er nå at nettavisen og andre har fucket med mange personer med penger i dette landet, jeg iberegnet, og for å si det enkelt hvis det er sannhet i disse ryktene/ granskningen fra oslo børs, så skal jeg personlig saksøke nettavisen med flere tilbake til steinaldernivå.

- Millioner betyr ikke noe for meg, det er rederlighet som kommer først, og hvis dette viseer seg å stemme så møtes vi nok i rettsal etterhvert. Jeg sover trykt, men det er kanskje mange som vil få søvnløse netter i lang tid fremover.

- Hvis Oslo Børs ikke greier å finne uregelmessigheter i forbindelse med trading i DNO så skal jeg personlig andmelde Oslo Børs til økokrim for inkompetanse!!!

- TV2 og NETTAVISEN er korrupte mediakanaler!! Det henger ikke på greip det de kommer med!! Spinner opp gammalt nytt for å lage usikkerhet i DNO, her bør det granskes!!!

Hva mener du? Diskuter DNO på TV 2 Veggavisen (trykk her ).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.