Kjærlighet gjør blind

Forskerne mener at det gamle ordtaket faktisk stemmer. Når du møter noen du får ekstra god kontakt med mister du kontrollen over den delen av hjernen som tenker kritisk.

Når vi føler nærhet til en person tar hjernen over kontrollen og reduserer automatisk vår kritiske sans, viser en ny undersøkelse utført ved University College London melder BBC.

Viktig egenskap
Forskerne fant ut at både romantisk og materialistisk kjærlighet førte til at vår kritiske sans ble redusert. Det som skjer er at når enkelte områder i hjernen stimuleres på denne måten «belønnes» vi av hjernen med en lykkefølelse, noe som altså gjør oss mindre kritiske.

Dr Andreas Bartels er forsker og mener dette er viktig for at mennesket skal overleve og formere seg. Når vi blir forelsket og mindre kritiske er vi nemlig mer åpne for å danne sosiale bånd med andre som vi ellers ikke ville gjort.

Det var en hovedforskjell mellom romantisk og materiell kjærlighet. Nemlig at den romantiske kjærligheten også stimulerte områder i hjernen som gjør oss opphisset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.