*Nettavisen* Nyheter.

Kjærlighet på Cappelen

Bookervinner Alan Hollinghursts «Den skjønne linje» om jakten på sex og kjærlighet og Nicole Krauss' «Kjærlighetens historie» er blant Cappelens utgivelser denne våren.

Alan Hollinghursts bok er den første «homseromanen» som har vunnet Booker-prisen. Boken, som handler om homofile Nicks eskapader som husgjest hos en tro Thatcher-familie i London på 80-tallet, har blitt en stor britisk suksess.

Kjærlighet i faser
Cappelen plukket opp boken allerede før Booker-prisen var klar. Samtidig har forlaget også sikret seg den store «Kjærlighetens historie» av Nicole Krauss.

Våren er de store oversatte bøkenes tid, og fremdeles krimtid. Både Val McDermid og George Pelecanos kommer med nye romaner på norsk. Tilhengere av svenske Leif GW Persson vil også glede seg over at «En annen tid, et annet liv» kommer på norsk.

Islam-debatt
Men det er ikke bare krim og spenning som preger våren på Cappelen. Irshad Manjis «Hva er galt med Islam?» er en debattbok som har vekket oppsikt, ikke minst fordi forfatteren tar utgangspunkt i sitt eget ståsted som praktiserende muslim.

Lars Ove Seljestad debuterer i vår og hans bok «Blind» om en hevngjerrig mann med grunn er allerede utgitt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag