*Nettavisen* Nyheter.

Kjærlighetens pris

Foto: Crestock

Så mye koster det å bli dumpet.

03.10.11 08:34

(SIDE2): Å dumpes av kjæresten føles aldri bra - og klisjeen skal ha det til at de fleste da går shoppegale.

Men det er ingen myte - kvinner går bokstavelig talt amok med bank- og kredittkort for å døyve smerten etter å ha fått fyken som kjæreste.

Usexy
Ifølge en ny britisk studie bruker kvinner i snitt 5000 kroner på å kjøpe seg nye klær og sko, gå til frisøren, fikse negler og sminke. Beløpet er hentet fra opplysninger samlet inn fra 2000 kvinner, og bør være overførbare til norske forhold - muligens er beløpet enda høyere her, med tanke på pris- og lønnsforskjeller i de to landene.

- Å bli dumpet, uavhengig om det var noe man var klar over kom til å skje snart eller ikke, vil få selv den tøffeste kvinne til å føle seg forferdelig, sier Simon Comins, som var med på å gjennomføre studien for Superdrug, til dailymail.co.uk.

- Forskningen viser at kvinner begynner å stille spørsmål ved hva som gikk galt i forholdet, og at de blir svært bevisst sitt eget utseende. Så å få seg en ny frisyre, endre hårfarge, sole seg og anskaffe en ny garderobe kan være rette medisinen for de som har fått hjertet knust.

Total forandring
Halvparten av de spurte forteller også at de endret utseendet totalt etter å ha blitt dumpet av typen. 75 prosent av de igjen, sier endringene var verdt hver krone, ettersom fornyingen hjalp dem til å bygge opp selvtilliten igjen.

Og det er ikke bare det ytre som kjøpes - å bli dumpet fikk også en femtedel av kvinnene til å melde seg inn på treningsstudio. Mer drastisk var at 6 prosent av kvinnene tydde til kosmetiske operasjoner for å føle seg mer sexy etter å ha blitt dumpet, mens 14 prosent begynte å slanke seg.

Koster å være sosial
Et nytt sosialt liv koster også - og storparten av de spurte sa de brukte en god del mer penger i uka på å sosialisere med venner. 11 prosent hadde betalt for å melde seg inn på datingtjenester på nett.

- Livet som singel er mye dyrere enn det man har som del av et parforhold. I tillegg til å bruke mer på utseendet, bruker man også mer på å være sosial med andre.

HTML EMBED

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.