Gå til sidens hovedinnhold

"Kjære julenisse!"

I romjula var det mange som koste seg med barns tanker om jul, nisse og gaver som var å lese på noblad.no Vi hadde vært i Rønningjordet barnehage på Oppsal.

LJAN: Men man kan også lese barns brev til nissen og tanker om julenissen samlet mellom to permer.

"Kjære julenisse. Går du på do som andre folk" er en bok skrevet av Marit Hoem Kvam fra Ljan. Hun har tydeligvis god kontakt med nissen, og har fått anledning til å ta en titt i brevbunken hans.

– Disse morsomme historiene, som er samlet gjennom mange år, passer godt både for voksne og barn, sier Ljans-damen.

– De vil være meget velegnet til høytlesning i familiesammenkomster, og for en som skal takke for maten ved julebordet, vil den være et funn!

Nordstrands Blad har testet utdrag av boken i juleselskap, og kan etter reaksjonene si oss helt enig med forfatteren eller samleren som hun betegner seg som.

Her noen smakebiter:

Kjære snille Julenissen.

Nå å du skynde deg å lese dette brevet. Jeg ønsker meg nemlig gode karakterer til jul. Men de må komme før jul skal det ha noen hensikt, så her gjelder det at du snur deg raskt. Så behøver du ikke tenke så mye på andre julegaver, for de kommer av seg selv hvis jeg får gode karakterer.
Preben

Kjære Julenisse

Jeg ønsker at bestemor blir frisk. Kan du fikse det? Så kan du droppe både gitaren, slalåmskiene, kjelken, brettet, byggesettet og alt det andre du vet jeg ønsker meg.
Alexander

Kjære Fru og Herr Julenisse
Jeg er veldig for likeforestilling. Så derfor skriver jeg til dere begge så ingen kan bli fornærma. Og jeg setter kvinnen i familien foran mannen i overskriften og det er det ikke mange som gjør. Jeg tenker at jeg skårer et par poeng der. Og de poengene har jeg tenkt å bruke til å fortelle at jeg godt kunne tenke meg å prøve på rullebrett når snøen er gått. Mine foreldre ønsker sikkert at jeg også skal ha hjelm i den foranledning.
Victoria


Kjære Julenisse
Mamma og pappa sier de ønsker seg en snill sønn til jul. Da kan vel jeg si det samme: Jeg ønsker en snill mamma og snill pappa til jul! (Den satt i sikringsboksen, tenker jeg?)
Hilsen Matias


Kjære julenisse
Du orurenser ikke, for du har bare reinsdyr og ikke bil. Det er bra. Det hørte jeg på TV her en dag, ikke akkurat det om reinsdyr men det om bil. Der snakket en mann om forurensning og om kloden som snart kan gå på ratata. Da sa den mannen at nå gjelder det å handle raskt. Ja, akkurat det sa han at nå gjelder det å handle raskt. Men jeg har ingen penger å handle for. Så nå foreslår jeg at du handler i vei og tenker på alt det en nokså snill gutt på 9 år kan ha lyst på. Så redder du jordkloden i samme slengen.

Mange sikret seg boken da Marit Hoem Kvam var på julemessen på Ljan skole etter par uker før jul.

Og har du ikke fått tak i den, kan vi forsikre om at den er morsom lesing også nå etter juletiden.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere