Gå til sidens hovedinnhold

Kjæresten sterkt preget av drapet

Mannen som så vidt overlevde knivangrepet på Fredensborg, er sterkt preget av drapet på kjæresten Jonna Rask (26).

Det sier mannens bistandsadvokat til NTB. Torsdag ble advokat Trond Eirik Aansløkken oppnevnt som bistandsadvokat for den 28 år gamle mannen. Samme dag fikk han møte klienten som fikk livreddende førstehjelp etter å ha blitt påført alvorlige skader.

– Jeg har vært og besøkt ham og han er jo sterkt preget av hendelsen. Ikke bare på grunn av det han har vært utsatt for selv, men på grunn av tapet av kjæresten, sier Aansløkken til NTB.

Den dreptes familie har fått oppnevnt Birgit Vinnes som bistandsadvokat. Hun opplyser at hun torsdag hadde snakket med, men ennå ikke møtt sine klienter.

Fengslingsmøter

Politiet vil fredag kreve varetekt for de fire mennene som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Jonna Rask (26). Det er ikke avgjort om den 18 år gamle kvinnen blir begjært fengslet. Det opplyser Grete Lien Metlid, fungerende leder av seksjonen for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

– Den endelige vurderingen av om 18-åringen skal framstilles, vil bli tatt fredag formiddag, sier Metlid til NTB.

Det er politiadvokat Tina Bjarkø Helleland som vurderer siktelsene mot 18-åringen og de fire andre siktede i saken. Den 18 år gamle kvinnen skal være søsteren til de to siktede norske brødrene som er pågrepet, og kjæreste med den svenske 28-åringen som har tilstått at det var han som begikk drapet. Hun er siktet for å ha medvirket til flukt eller å ha holdt noen skjult.

Kjent bakgrunn

De fire mennene i alderen 20 til 28 år er siktet for drap eller medvirkning til drap på Jonna Rask, men også disse foreløpige siktelsene vil bli vurdert av politiet før fengslingsmøtene fredag. Drapsofferets kjæreste overlevde bare så vidt stikkskadene etter at gjerningsmennene tok seg inn i leiligheten på Fredensborg i Oslo sentrum natt til tirsdag.

Politiet bekreftet onsdag at den hovedsiktede 28-åringen er godt kjent av politiet i Sverige og sier torsdag at de er kjent med opplysningene om at det skal ha vært en konflikt mellom samboerparet og de siktede om penger og cannabis.

– Vi er kjent med disse opplysningene, og det er noe vi jobber med, sier Metlid, men legger til at politiet ikke kan kommentere de mange detaljene som er blitt kjent fra forsvarerne og andre kilder i mediene.

– Politiet må være tilbakeholdne med opplysninger. Å si for mye på dette stadiet i etterforskningen kan være ødeleggende, sier hun videre.

– Ikke oppklart

Metlid sier saken ikke er å anse som oppklart selv om politiet ikke leter eller flere mulige gjerningspersoner og selv om det foreligger en tilståelse fra en av de siktede. Fremdeles er det kriminaltekniske arbeidet i en tidlig fase.

– Vi har ikke en gang fått den foreløpige obduksjonsrapporten, den venter vi i løpet av kvelden, sa Metlid torsdag ettermiddag.

Fengslingsmøtene fredag vil foregå i sal 127 i Oslo tingrett, og det første vil starte klokken 13. Det var torsdag kveld ikke avklart om én eller flere av de siktede vil samtykke til politiets krav om varetekt. Dersom det er tilfelle, vil rettsmøtet i så fall kunne avholdes forenklet, som såkalt kontorforretning.

Den siktede 28-åringens forsvarer, advokat Johnny Veum, var torsdag kveld på besøk i fengselet hos sin klient. Han sier klienten ikke har tatt stilling til siktelsen om drap.

– Han har tilstått at det var han som gjorde det og med egne ord fortalt hva som skjedde, men har ikke vurdert selve siktelsen, sier Veum.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken