*Nettavisen* Nyheter.

Kjedelige konger

Noen spill er morsomme. Noen spill spennende. Noen spill er gode. Og dette er kjedelig.

««The Settlers»» er en serie som har hatt en relativt god kjøpergruppe. Spillene har solgt godt og har tidvis vært i stand til å konkurrere med det andre som har vært i sjangeren.

Sjangeren vi snakker om er det som ofte kalles RTS (Real Time Strategy), eller kanskje like ofte «Command & Conquer»-spill. Denne utgaven av «The Settlers» er visstnok den femte i serien, selv om jeg ærlig talt skal innrømme at jeg ikke har oversikten selv.

Tidligere har jeg spilt noen få av utgavene, men har som regel valgt bedre og andre utgaver innenfor sjangeren. Det er det ingen tvil om at jeg vil gjøre denne gangen også.

«The Settlers – Heritage of Kings» er et utrolig elendig strategispill. For det første er det tregere enn sirup som blir båret av en skilpadde. Mange spill har ikke raskt tempo, det glimrende «Hearts of Iron 2» er et slikt, men det skjer uansett noe. I dette spillet bruker du over halvparten av tiden på å vente på at dine innbyggere skal skaffe deg de ressursene du trenger for å lage de soldatene du trenger.

Og når vi snakker om soldater. Krigsmoduset i dette spillet er noe av det latterligste man har sett på årevis. Her dreier det seg kun om å ha bedre soldater enn motstanderen, strategi er ikke en del av opplegget i det hele tatt. Så spillet går egentlig ut på å vente på at innbyggerne gir deg ressurser nok til å bygge soldater som er bedre enn fienden. Så angriper du, og vinner – om du ventet lenge nok.

Grafikkmessig er dette første gangen «The Settlers» er i et såkalt tredimensjonalt miljø, og det fungerer greit nok det. Bare så synd at alt det andre fungerer såpass dårlig. Bruk pengene på et annet strategispill.

Innenfor sjangeren kjøper du «Battle of Middle Earth», eller hvis du har kapasitet i topplokket til det – så kjøper du «Hearts of Iron 2».

Denne arven fra konger er utrolig plaget av innavl.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.