RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjedisinvestorer i ny IT-rettssak

Sist oppdatert:
En prinsipielt viktig rettssak er på vei opp etter en IT-konkurs. Flere av Norges investorkjendiser er innblandet i rettssaken. Sjekk saken her
(Ny: Korrigering)

For over tre år siden gikk det børsnoterte IT-selskapet Intellinet over ende.

Selskapet skulle satse på datadrifting for bedrifter, og etterlignet forretningsmodellen til ASP-selskapet Telecomputing.

Bak selskapet sto blant andre sandefjordmannen Roy E.Pedersen. Han hadde fått med seg blandt andre Hafslund Invest og Stephen Kunz på eiersiden. Tidligere styreformann Harald Dahl ønsker å presisere overfor iMarkedet.no at han ikke var med på å starte opp Intellinet.

Intellinet hadde ikke livets rett, og konkursen var et faktum. Konkursen dro i gang en omfattende etterforskning fra bostyret. Denne etterforskningen er nå delvis avsluttet.

De tidligere storeierne i Intellinet har imidlertid ikke lagt ballen død.

Tvenge & Co ute etter oppreisning

Flere av de tidligere storeierne i Intellinet er fortsatt irritert på styret i det fallerte Intellinet-selskapet. Advokat Einar Greve representerer kjente investorer som Vital, Delphi, Torstein og Øystein Tvenge, Petter Stordalen og Tine Meierier. Disse var med på en emisjon på 58 millioner kroner kort tid før konkursen i IT-selskapet.

Til sammen saksøkes Intellinet-styret for 16 millioner kroner for tap etter en emisjon rett før konkursen. Tidligere adm. direktør Roy E.Pedersen har imiderltid slippet unna et sivilt søksmål fra bostyret.

Saken er prinsipielt viktig i og med at den setter retningslinjer for hvor stort ansvar et styre i et selskap har ved emisjoner og konkurser.

Vil ikke kommentere

Tidligere styreformann Harald Dahl i Intellinet ønsker ikke å kommentere den kommende rettssaken overfor iMarkedet.no.

Advokat for saksøkerne, Einar Greve, ønsker heller ikke å kommentere noe særlig før rettssaken kommer opp. Han sier imidlertid at partene står på de samme standpunktene som tidligere formidlet.

Saken er berammet til midten av oktober.

I styret i det nå fallerte selskapet satt daværende Hafslund Invest-sjef Stephen Kunz, investor Harald Dahl, daværende Song Networks-sjef Ketil Kivedahl og Song-gründer Lars Windtfeldt. Daglig leder i Intellinet var Sandefjordmannen Roy E. Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere