Gå til sidens hovedinnhold

Kjell Hanssen er død

Den tidligere pressemannen døde natt til 1. juledag, 82 år gammel.

Kjell Hanssen, tidligere pressemann og høyrepolitiker, døde natt til første juledag. Det skriver hans kone Ingeborg Moræus Hanssen på Facebook.

Hun postet et bilde av mannen med et sjakkbrett foran seg, og skriver; «Kjell har spilt sitt siste sjakkspill. Kjell døde fra oss i natt».

- Bildet er tatt hjemme i vår stue i høst, sier Ingeborg Moræus Hanssen til Nettavisen.

Fra 1969 til 1973 var Hanssen vararepresentant til Stortinget fra Akershus. Elleve år senere ble han utnevnt til statssekretær i Industridepartementet, først under Jan P. Syse og deretter Petter Thomassen i Kåre Willochs regjering. Hanssen var også kronikkredaktør og kommentator i Aftenposten.

Leste sammen til det siste

Den siste tiden bodde Hanssen på pleiehjem. Moræus Hanssen forteller at hun besøkte ham hver dag.

- Nå fikk jeg ikke lest ut boken jeg leste for ham. Jeg leste mange bøker høyt for ham. Nå leste vi Boris Johnsens «The Churchill factor», sier hun.

Den tidligere kinosjefen i Oslo legger til at ektemannen har lært henne alt hun kan om det å formulere seg.

- Jeg elsket ham for det. Jeg leste jo også høyt på engelsk, og tror du ikke han rettet på meg på grunn av uttalen? Da sa jeg bare «at du tør»! Så vi hadde det morsomt med det, forteller hun.

Trafikkulykke

I 1994 ble Hanssen hardt skadet etter at han ble påkjørt da han syklet hjem fra jobb i Aftenposten. Ulykken førte til at han måtte sitte i rullestol.

Til tross for skaden skrev han fortsatt kommentarer flere år etter ulykken. Helt til det siste var han også svært opptatt av Høyres utvikling.

- Både Kjell og jeg er opptatt av verdier som er større enn oss selv. For Kjell var det Høyre, og han var opptatt av å vite resultatet hver gang det var en meningsmåling. Kjell var en prins, han har vært alt, sier Moræus Hanssen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken