RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjell og kona orker ikke sitte ute

Sist oppdatert:
De solgte eneboligen for å nyte alderdommen i en leilighet, men trafikkstøy gjør at de knapt kan sitte ute på balkongen.

- Vi stortrives med selve leiligheten og den sentrale beliggenheten, men trafikkstøyen fra Nordliveien er en plage. Det samme gjelder støvet fra lastebilene til og fra Feiring Bruk, sier Kjell Kristoffersen til Romerikes Blad.

- Håpløst å sitte ute

Han og kona Bente solgte huset i Bærum og flyttet til en leilighet i Søster Mathildes gate i Vestparken på Rasta for ett år siden. Den nye tilværelsen ble ikke helt som de hadde tenkt.

- Vi satt kanskje ute på terrassen i til sammen tre timer i sommer. Det er nesten helt håpløst å sitte der ute og prate sammen. Det er ikke ørens lyd å få, og når to-tre biler kommer samtidig, dundrer det i veggene mellom blokkene, sier de.

PLAGES: Kjell og kona stortrives med selve leiligheten og den sentrale beliggenheten, men trafikkstøyen fra Nordliveien er en plage.


- Men veien lå her da dere kjøpte leiligheten?

- Jo, det er riktig, men da sto fortsatt Slottskaker-bygget her som en skjerm mot veien, og vi var rett og slett ikke oppmerksomme på hvor ille det kunne bli. Det er ikke så lett å se for seg det når man kjøper før bygget er oppført, sier Kjell Kristoffersen.

Han mener følgende tiltak vil kunne bedre situasjonen:

Støyskjerm mot Nordliveien og innglassing av balkonger.

Redusert hastighet fra 70 til 60 eller aller helst 50 km/t på Nordliveien.

Presenning over lastebilene til og fra Feiring Bruk.

HÅPLØST: – Vi satt kanskje ute på terrassen i til sammen tre timer i sommer. Det er nesten helt håpløst å sitte der ute og prate sammen, sier Kjell Kristoffersen.


- Bygget er støyskjerm

- Vi er veldig klar over problemene med støy i området, og ser nærmere på deler av dette. De folkevalgte har bedt om informasjon når det gjelder trafikken fra Feiring Bruk, opplyser rådmann Ragnar Christoffersen i Lørenskog kommune.

Seksjonssjef for regulering, byggesak og geodata i teknisk sektor, Edina Midzic, erkjenner at balkongene langs Nordliveien er støyutsatt.

- Derfor er selve bygget laget som en støyskjerm, med egne gårdsrom bak og mellom blokkene hvor man kan oppholde seg utendørs. Balkongene langs veien er ikke regnet som uteoppholdsområde, sier hun.

Når det gjelder støyreduserende tiltak, viser både Midzic og Christoffersen til at Nordliveien er en fylkesvei og dermed ikke kommunens ansvar.

Les flere saker fra Romerikes Blad her. 


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere