RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemikalieeksperter skal styrke bombeberedskapen

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Norske myndigheter søker nå etter eksperter på kjemikalier. Målet med ansettelsene er å forhindre at det blir laget

Den kraftige bemanningsøkningen i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) er et direkte resultat av 22.-juli-terroren og 22.-juli-kommisjonens rapport, skriver VG.

Hele 19 stillinger lyser DSB ut, men i februar/mars kan det bli snakk om ytterligere 10-15 stillinger. Dermed får hovedkontoret i Tønsberg inntil 15 prosent flere ansatte. Totalt har DSB fått økt budsjettet med 45 millioner kroner. I stillingsbeskrivelsen står det at den som ansettes skal «bidra til å bygge opp et nytt forvaltningsområde for å begrense tilgangen til kjemikalier som kan brukes til å lage bomber».

De seks personene som ansettes i disse stillingene, skal overvåke mistenkelige handler med kunstgjødsel og andre potensielt farlige stoffer og gjøre det vanskeligere for uvedkommende å få tak i dem.

- Slike transaksjoner må i fremtiden meldes til politiet, litt som bankene må melde fra når det gjelder hvitvasking av penger, sier avdelingsdirektør Torill Tandberg i DSB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere