RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemikalieregister ennå ikke på plass

Regjeringen har ennå ikke klart å etablere en database for registrering av innkjøp av kjemikalier som kan brukes til å lage bomber.

Tiltaket ble i 2013 presentert som ett av regjeringens sentrale grep for å hindre terror.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) la i november 2013 fram planen for å hindre mulige terrorister i å fremstille hjemmelagde bomber, skriver Bergens Tidende.

Satsingen innebar etablering av en database for registrering av mistenkelige transaksjoner med og tyverier av bombekjemikalier.

Fremdeles glimrer databasen med sitt fravær, noe Justisdepartementet i oktober i fjor bemerket under et møte med Politidirektoratet (POD).

- Det er et omfattende arbeid som må gjøres. Det skal etableres en helt ny IKT-løsning. Det innebærer blant annet at vi må ta hensyn til en rekke lover som arkiv-, politiregister- og personopplysningsloven, sier seksjonssjef for kriminalitetsbekjempelse i POD, Astrid Birgitte Borge.

I en epost til avisen skriver Justisdepartementets statssekretær Hans J. Røsjorde at POD har fått beskjed om å få databasen på plass i løpet av 2015.

Lederen av Stortingets justiskomité, Hadia Tajik (Ap), reagerer på at basen ikke er på plass ennå, og vil stille spørsmål til justisministeren om saken..

- Det er alvorlig at databasen for bombekjemikalier verken ser ut til å være utviklet eller etablert. Beredskapstiltak, som det er bevilget penger til, må gjennomføres, understreker hun.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere