Gå til sidens hovedinnhold

Kjemikalietanker på grunn

Mannskapet lå i redningsflåten da redningsskøyten kom til havaristen.

Måløy (NTB): Mannskapet på sju møtte evakueres da en kjemikalietanker grunnstøtte nord for Måløy natt til søndag.

- Da vi kom fram var det rundt 20 prosents slagside på båten. Den gikk på grunn ved Halsabåen, men klarte å komme seg videre etter grunnstøtingen. Den lå i fjære litt innenfor det stedet der den grunnstøtte, og skipperen syntes det var såpass usikkert at han hadde sendt folkene sine i redningsflåten, sier Håkon Seim i Redningskøyta «Simrad Buholmen» til Nettavisen.

Han forteller at mannskapet var fortumlet, men at det ikke er registrert personskader på noen av de involverte.

Alle reddet
Alle sju er tatt med over i en redningsskøyte, opplyser redningsleder Ben Vikøren ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Kort etter at mannskapet var tatt over i redningsskøyta, begynte arbeidet med å fylle mer vann i skipet for å stabilisere det.

Rundt klokken 9.30 opplyser redningsmannskapene til Nettavisen at havaristen er dratt av bunnen og på vei inn til Raudeberg.

Må losse båten
- Det er det nærmeste stedet med slipp, men vi må finne noen som kan losse båten før den blir tatt opp i slippen, sier Seim.

På Raudeberg skal også dykkere sjekke båten for å danne seg et bilde av ødeleggelsene.

Hovedredningssentralen fikk melding om grunnstøtingen ligg før klokken 5. Det danskregistrerte skipet «Maria Soltin» er 65 meter langt og har en dødvekt på 1.100 tonn.

Redningsselskapet opplyser at mannskapet tidlig søndag morgen befant seg om bord i redningsskøyta «Simrad Buholmen». (©NTB)

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken