RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjempe honorar for rådgiverne

Sist oppdatert:
Meglerhusene Carnegie og Pareto kan få opptil 200 millioner hvis John Fredriksens SeaDrill går seirende ut av kampen om Smedvig
Dagens Næringsliv skriver i dag at SeaDrills oppkjøpsforsøk i Smedvig kan gi rekordutbetalinger til meglerhusene Carnegie og Pareto. Meglerhusene kan tjene opptil 200 millioner kroner på oppdraget fra John Fredriksens SeaDrill, gitt at de lykkes.

Skal vi tro Dagens Næringsliv tjente Pareto 50 millioner kroner på å selge Smedvig-aksjer for Smedvig-familien. Den gang var kjøperen SeaDrills konkurrent Noble og kjøpesummen var på 4,6 milliarder kroner.

Hvis SeaDrill lykkes med sitt oppkjøp av Smedvig må John Fredriksens selskap ut med totalt 15,6 milliarder kroner. Det skal i følge Dagens Næringsliv være et suksesshonorar på 150 millioner kroner som ligger til grunn for de eventuelle utbetalingene til meglerhusene.

I tillegg skal rundt 50 millioner allerede være sikret som betaling for rådgivning og bistand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere