RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjempeemisjon i Pan Fish

Sist oppdatert:
For å finansiere det som skal bli verdens største oppdrettsselskap skal det hentes inn storkapital. Les mer her:
John Fredriksen og hans Geveran Trading slukte i går Marine Harvest, og inviterte Pan Fish med til å danne en oppdrettgsigant. Nå venter en gigantfusjon.

I forbindelse med transaksjonen vil Pan Fish gjennomføre en aksjekapitalutvidelse på cirka 680 millioner euro og en utvidet låneramme på cirka 700 millioner euro.

Investeringsbankene DnB Nor Markets, Carnegie og Pareto Securities er valgt som rådgivere for Pan Fish og som tilretteleggere av emisjonen.

I tillegg til kjøpet av Marine Harvest har Pan Fish inngått avtale med Geveran Trading, et selskap kontrollert av Pan Fish' hovedaksjonær John Fredriksen, om kjøp av en post på 25,7 prosent av aksjene i det børsnoterte fiskeoppdrettsselskapet Fjord Seafood. Denne transaksjonen er meddelt markedet i en separat melding.

I en melding fra Pan Fish mandag kveld sto det følgende:

Pan Fish vil formelt sett kjøpe Marine Harvest fra Geveran Trading, som har kjøpt selskapet fra Nutreco og Stolt Sea Farming. Geveran vil selge det videre til Pan Fish til samme betingelser. Dette er ventet å finne sted 28. mars eller så snart alle juridiske forhold er avklart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere