Gå til sidens hovedinnhold

- Kjempeflott tilbud

Terese Norum bruker det nye familiesenteret på Frogner, mens hun venter på barnehageplass til lille Liam, og synes tilbudet er supert.

Vestkanttorget: Etter 15 år er Åpen barnehage i Professor Dahlsgate 44B er utvidet til familiesenter, og småbarnsforeldre på Frogner er glad for tilbudet.

30 til 40 barn er innom her i løpet av dagen. Familiesenteret er som en start før de får barnehageplass, sier daglig leder i Åpen barnehage og koordinator for Frogner familiesenter, Annette Bernstein.

Variert tilbud

I barnehagen, som er åpen hver dag mellom klokken 10 og 15, sitter Terese Norum og Jorunn Johansen å småprater, mens Liam (16 mnd) og Kaia (4mnd) holder på med lekene på bordet.

- Det kan bli litt kjedelig å gå hjemme alene, dessuten tror jeg ikke ungene har godt av det. De trenger å treffe andre barn. Derfor er dette et kjempetilbud til oss som venter på barnehageplass, sier Terese.

Jorunn, som er innom for første gang, er enig med sin nye venninne. Foreldre eller foresatte som for eksempel besteforeldre, tanter, onkler eller andre som passer barna er alltid velkomne i den åpne barnehagen, der målet er å gi barna et variert leke og aktivitetstilbud med mulighet for positivt samspill med andre barn og voksne.

- Behovet er åpenbart. Vi har fullt hele tiden, sier Annette. Hun regner med at det nye tilbudet med helsesøster, familieterapeut og språkgrupper er kjærkomment i bydelen.

Språkgrupper og støttetiltak

- I tillegg til aktivitetene i den åpne barnehagen er Frogner familiesenter et sted der du kan få støtte i foreldrerollen. Du og din familie kan få hjelp til å komme ut av en vanskelig situasjon og barn over tre år får muligheten til å delta på språkstimulerende aktiviteter i små grupper. Vi har et pedagogisk fagteam som gjennomfører språkgrupper for minoritetsspråklige barn, sier Annette.

Familiesenteret har tilknyttet seg familieterapeut med 20 års erfaring fra barnehager, utdanning innen pedagogisk veiledning og spesialpedagogikk.

Hun er tilgjengelig onsdager mellom klokken 10 og 12, og de har også egen helsesøster som besøker senteret torsdager samme klokkeslett.

- Vi serverer kaffe, te og frukt hver dag, men ta med matpakken så spiser vi sammen, sier Annette.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn