RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjempehopp i boksalget

Sist oppdatert:
Nedgangen i salget av bøker er snudd. De to første månedene i år økte salget med 42,9 prosent. Mye skyldes Dan Browns «Engler og demoner».

Dan Browns «Engler og demoner» er ute i over 115.000 eksemplarer og må ta på seg noe av «skylda» for at boksalget har gått så til værs de to første månedene i år sammenliknet med i fjor.

Men også salget av sakprosa og billigbøker er gått opp. Ifølge salgs- og markedsdirektør i Gyldendal, Jørgen Klafstad, skyldes også de gode tallene at forlagene ikke har fått så mye i retur fra julesalget som ventet, skriver Dagens Næringsliv.

Det tar alltid et par måneder før all returen er inne fra bokhandlene etter julerushet. I år er nedgangen i retur ifølge DN 30 prosent mindre enn i fjor.

Også volumet på mammutsalget har man klart å styre bedre i år. Markedsdirektør Morten Aas i Libris og Interbok mener at mammutsalget er den vesentlige faktor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere