RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjempekontrakt til Smedvig(Ny)

Sist oppdatert:
Riggselskapet Smedvig har sikret seg en stor intensjonsavtale på plattformboring på britisk sokkel. Kontrakten er tildelt av Shell U
Den faste delen av avtalen som løper over fire år, har en verdi på hele 900 millioner kroner.

I tillegg til plattformboretjenester omfatter kontrakten vedlikehold. Det er 12 av Shells installasjoner på britisk sokkel som inngår i avtalen. I tillegg til den faste perioden på fire år innholder avtalen to opsjoner på forlengelse med to år for hver opsjon.

Oppstart på kontrakten er planlagt i mai, med gradvis overtagelse på de enkelte installasjonene frem til slutten av september i år.

Kontrakten omfatter all plattformboring for Shell UK, herunder installasjonene Brent A, B, C og D, Nelson, Auk, Cormorant Alpha, Dunlin, Eider, Fulmar, North Cormorant og Tern.

Operasjonen av installasjonene vil bli ledet fra et nyopprettet kontor i Aberdeen og vil sysselsette omlag 200 personer, hovedsakelig rekruttert lokalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere