Gå til sidens hovedinnhold

Kjemper for Kildals hage

Lokalsamfunnet kjemper for å beholde Kildals Hage/Høyenhallparken. I åpen halvtime møtte de mannsterke opp for å si sin mening om saken.

ØSTENSJØ: Kildals hage, eller Høyenhallparken som den også kalles er kjøpt av Trygge Barnehager. De vil søke om å få tomten omregulert til henholdsvis barnehage og park/friområdet. Bydel Østensjø har vært i kontakt med de nye eierne med tanke på samarbeid, men avventer en tilbakemelding på hvilke planer Trygge barnehager har.

Protesterer

I åpen halvtime før mandagens BU-møte samlet rundt 20 protestanter seg for å fremme sitt syn på saken til politikerne. Med plakater med "La Kildals hage leve" og "Trenger parken i byens utvikling" fylte de tilhørerbenkene i møterommet.
Kjell Algaard, leder i Høyenhall Vel, holdt et innlegg på vegne av de fremmøtte. Budskapet var klart:
Vi betrakter parken som vår lille pulserende hjerte på Høyenhall og Manglerud. Vi håper dere skjønner hvilken perle dette er og at dette er historisk grunn. Kildal var en stor mann og vi er interessert i å ivareta hans ettermæle, sa Kjell Algaard fra talerstolen.
Oppmøtet i åpen halvtime var en spontan mobilisering som var varslet på SMS og e-post.

Frykter trafikkøkning

Høyenhall Vel og andre brukere av parken er bekymret for trafikkøkningen en eventuell barnehage vil har for området.
Fra talerstolen skisserte Kjell Algaard et eksempel på trafikkøkning ved en eventuell bygging. Hvis det bygges ut 100 plasser betyr dette en trafikkøkning på 400 biler i døgnet.
Høyenhall er allerede belastet med mye trafikk og forurensning. Vi har nok trafikk på alle kanter og vi ønsker den ikke inn i hjertet av Høyenhall, sa Algaard.
Parken ble i sin tid opprettet av Petter Wessel Vind Kildal (født i 1814). Han kjøpte flere jordstykker på Høyenhall og slo dem sammen til en park. Hans klare filosofi gikk ut på at parkene var nødvendige for byens utvikling. Ifølge Kjell Algaard brukes parken hele året av allmennheten og ikke bare av beboerne rundt parken.
Det kommer folk fra Bryn, Skøyenåsen, Manglerud, Svartdalsveien og Etterstad. Barnehager og skoler bruker også parken aktivt, sa Kjell Algaard til BU-politikerne.

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker