RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemper mot flammene 30 meter over bakken

(Thore-Erik Thoresen)
Sist oppdatert:
Boligblokk i Bærum i full fyr.

Onsdag morgen brøt det ut brann i en boligblokk på Rykkinn i Bærum. Det var Budstikka som meldte om dette først.

Avisen skrev at beboerne i blokken ble evakuert i bomberommet i naboblokken.

Oslo brannvesen stiller med stigebil. Nettavisen får opplyst fra brannvesenet i Oslo at brannmannskapet som er på toppen her kan være så mye som 30 meter over bakken.

Ifølge politiets logg ryker det kraftig fra en leilighet i øverste etasje. Røyken har spredd seg til hele blokka. Ingen personer skal være savnet i brannen.

Alle evakuert
Politiet skrev i en pressemelding klokken halv 11 at det ble jobbet med å få full oversikt over de evakuerte.

-Vi sjekker om det er noen som savner noen. En person er sendt til sykehus og en person er sendt til legevakten for sjekk, mens kjøpesenteret som ligger på nedsiden av blokka er evakuert, sa operasjonsleder Ola Kløvjan til Nettavisen tidligere.

Budstikka melder at brannen foreløpig ikke er under kontroll og at brannmannskapene jobber på spreng for at brannen ikke skal spre seg.

Røykdykkere har gjennomsøkt de øverste etasjene inkludert leiligheten der brannen oppsto og fortsetter søket inntil de er sikre på at alle er ute. Politiet brøt opp dørene i de leilighetene de ikke kom inn i i førsteomgang. Her er det 48 leiligheter. Det er totalt 117 personer registrert på adressen. Politiet har ikke funnet noen årsak til brannen.

De evakuerte innkvarteres på Rykkinn og Kolsås seniorsentre.

- Nå gjenstår en slukkejobb og brannetaten har vurdert det slik at man ikke trenger å evakuere et større område, fortsetter Kløvjan.

Brannen kunne sees på flere kilometers avstand.

- Det ryker fremdeles kraftig fra blokka. Det er en veldig kraftig svart røyk, sier Thore-Erik Thoresen fra sin leilighet tre kilometer unna blokkene til Nettavisen ved halv ti-tiden.

Han oppplyser også at det kan se ut som takkonstruksjonen er i ferd med å rase sammen i de to øverste etasjene. Dette bekreftes av vaktleder Vigleik Hillestad som har snakket med Budstikka.

Hele blokka er ubeboelig grunnet stor røykutvikling. Kriseteamet i Bærum kommune er varslet.

Luktet kraftig røyk
- Jeg ble vekket av samboeren min ved 8-tiden, og da luktet det kraftig røyk, sa Elvisa Becirevic til Budstikka onsdag morgen.

Brannbiler, ambulanser og politi kom raskt til stedet.

Stigebiler og andre ressurser fra Oslo ble også sendt.

Kommunal institusjon
I første etasje skal det ifølge Budstikka ligge en kommunal institusjon som heter Pål Bergsvei Arbeidslag. Dette er en institusjon for mennesker med ulike funksjonshemninger. Det skal være syv beboere ved denne institisjonen

17 år gamle Julie Sæther ble vekket av broren sin like etter klokken halv ni i morges.

– Han sa at det brant, og at jeg måtte stå opp og komme meg ut. Da jeg sto opp fortalte pappa at de hadde sett at det brant i leiligheten i andre enden av blokka, og at alle måtte ut, forteller hun til NRK.no.

Brannen ble meldt inn klokken 07.40. Totalt fikk nærmere 120 leiligheter vannskader som en følge av brannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere