RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemper om å lage verdens sterkeste øl

London (NTB-DPA): To små bryggerier, det ene i Skottland og det andre i Bayern i Tyskland, utkjemper nå en durabelig kamp om å lage verdens sterkeste øl.

Det som startet som en heller tåpelig kappestrid mellom skotske BrewDog og tyske Schorschbraeu, har nå utviklet seg til en hissig kamp som følges med spenning av ølhunder verden over.

Begge de to bryggeriene har i månedsvis arbeidet på spreng for å gjøre sine brygg stadig sterkere, noe de også har lyktes med.

Skottenes siste bidrag i kappestriden er en øltype med det talende navnet Sink the Bismarck, som har en alkoholstyrke på hele 41 prosent, farlig nær det man finner i skotsk whisky.

Schorschbraeus siste bidrag bærer navnet Schorschbock og holder 40 prosent, men de tyske bryggerne hevder å ha mer på lager.

Schorschbraeus bryggerimester Georg Tscheuschner stiller samtidig spørsmål ved det skotske ølet, og anklager BrewDog for å ha jukset ved å lagre det på gamle whiskyfat for å få opp alkoholprosenten.

- Jeg vil at konkurransen skal være rettferdig, sier Tscheuschner, som om kort tid lover å presentere et «ekte» øl med en alkoholprosent på hele 45.

Ingen av de to bryggeriene forventer imidlertid stort salg.

Sink the Bismarck har en prislapp på hele 40 britiske pund, rundt 365 kroner for en flaske på 0,33 liter, og det blir dermed neppe noen ettertraktet vare på puben.

Schorschbraeu akter på sin side kun å tappe rundt 1.000 flasker av sitt kruttsterke brygg, og de færreste får dermed anledning til å prøvesmake. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere