Kjemper om finaleplass

Tre av årets semifinalelag i NM er de samme som i fjor.

23.09.09 10:41

Molde, Odd Grenland og Vålerenga spilte semifinale i cupen så sent som i fjor. Både Molde og Odd Grenland gikk glipp av finalen. Molde tapte 0-3 borte mot tapende cupfinalist Stabæk og Odd Grenland tapte 1-2 borte mot cupmester Vålerenga.

I år skal Odd Grenland igjen spille borte i semifinalen, når Aalesund tar de i mot på torsdag. Aalesund slo Stabæk i årets kvartfinale. Odd er faktisk i sin tredje semifinale på rad. I 2007-sesongen tapte de 0-1 borte mot tapende cupfinalist Haugesund.

Sist Aalesund var i en semifinale i cupen var tilbake i 2002-sesongen. Da tapte de 0-2 borte mot cupmester Vålerenga. Vålerengas motstander i cupfinalen det året var Odd Grenland, som slo Stabæk 2-0 på bortebane i semifinalen. I finalen ble Bjørn Arild Levernes matchvinner i 1-0-seieren til Oslo-laget.

Odd Grenland troner øverst

Odd Grenland er det laget med flest cuptitler i norsk fotball. Hele 12 ganger har laget fra Skien løftet kongepokalen. 11 av disse cupmesterskapene kom mellom 1902 og 1931. Det siste mesterskapet kom i 2000-sesongen da Viking ble beseiret.

Odd Grenland spilte også tidenes første cupfinale i 1902. Da tapte de 0-2 mot Grane, men de revansjerte seg kraftig og vant cupen fire år på rad etter dette. Odd Grenland har spilt hele 20 cupfinaler.

Vålerenga er nest beste cuplag av årets semifinalister og står med fire cupmesterskap i løpet av sin historie. Cupseierne kom i 1980 (mot Lillestrøm), 1997 (mot Strømsgodset), i 2002 (mot Odd Grenland) og i 2008 (mot Stabæk). Vålerenga har spilt seks cupfinaler.

Molde har to cupmesterskap fra 1994 (mot Lyn) og 2005 (mot Lillestrøm). De har spilt fire cupfinaler.

Årets siste semifinalist, Aalesund, har aldri vunnet NM heller spilt cupfinale.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Eirik Førde , Digitalsport)


FETTERE KAN MØTES I FINALEN: Håvard og Jarl André Storbæk kjemper om cupfinaleplass på hver sin kant. (Foto: Digitalsport)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.