Gå til sidens hovedinnhold

Kjemper om presidentposten i Afghanistan

Kampen om hvem som skal ta over etter Afghanistans president Hamid Karzai, er i gang. Håpet om en fredelig valgkamp ble slukket allerede før den hadde begynt.

Kabul (NTB-AFP): Søndag innledet de elleve kandidatene valgkampen, og flere av kandidatene holdt valgmøter i hovedstaden Kabul.

Sikkerhetssituasjonen er det store temaet i valgkampen, som Taliban har truet med å angripe. Alle kandidatene har fått pansrede biler og sikkerhetsvakter.

Lørdag ble to av valgkampmedarbeiderne til presidentkandidat og tidligere utenriksminister Abdullah Abdullah drept i den vestlige byen Herat.

Abdullah, som var Karzais hovedmotstander ved valget i 2009, regnes som en av de fremste kandidatene. Det samme gjelder tidligere finansminister Ashraf Ghani og utenriksminister Zalmai Rassoul, som er en nær alliert av Karzai.

Også presidentens eldste bror Qayum Karzai og den tidligere krigsherren Abdul Rassoul Sayyaf stiller i årets valg. Sistnevntes bakgrunn og kandidatur har skapt en viss bekymring blant vestlige diplomater.

Presidentvalget holdes 5. april. Sittende president Hamid Karzai kan ikke delta i valget, siden han har sittet i to perioder. (©NTB)

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser