RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemperabatt etter Nokas-ranet

Foto: POLITIET (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Seks og et halvt års fengsel fikk Jusuf Hani for sin deltakelse i Nokas-ranet.

Svenske Jusuf Hani (31) var den eneste av Nokas-ranerne som ikke ble dømt under rettsforhandlingene i 2005 og 2006. I fjor meldte han seg for norsk politi, og har under rettssakene i tingretten og lagmannsretten innrømmet sin deltakelse under ranene.

Nå har Gulating lagmannsrett dømt Hani til seks og et halvt års fengsel, melder Stavanger Aftenblad .

Hani har altså fått godt betalt for å legge kortene på bordet. Mens han kollega Ikmet Kodzadziku fikk 11 års fengsel i Høyesterett, slapp Hani altså med fire og et halvt år lavere fengselsstraff. I tillegg har han også sluppet de knallharde varetektsforholdene som hans kollega ble ilagt.

Hani er den av ranerne som har fått desidert lavest straff. Av alle som er dømt i Nokas-saken har bare Thomas Ingebrigtsen (3 års fengsel) og William Pettersen (5 års fengsel) fått mindre straff. Ingen av disse to ble dømt for å delta på Bankplassen i Stavanger. De hadde mer perifere roller i Nokas-saken, og ble ikke dømt for dødsfølgen slik alle Nokas-ranerne ble.

Jusuf Hani var en av pengeplukkerne som var inne i lokalene til Nokas sammen med David Toska.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere