Kjempet seg tilbake til et godt liv

KJEMPET TILBAKE: Runar Vincents Johannessens bok «Tilbake til livet» forteller om den lange ferden til et annet liv enn tenkt. Boken gis ut i mars på Aschehoug forlag.

KJEMPET TILBAKE: Runar Vincents Johannessens bok «Tilbake til livet» forteller om den lange ferden til et annet liv enn tenkt. Boken gis ut i mars på Aschehoug forlag. Foto: Aschehoug forlag

Runar Vincents Johannessen ble utsatt for blind vold. Det tok ham ti år å komme tilbake til livet.

14.01.10 10:11

(SIDE2:) Da Runar Vincents Johannessen var 25 år gammel, ble han slått ned utenfor et utested i Oslo.

- Håpløst kasus
Sønnen til direktør ved Radiumshospitalet og velkjent forfatter, Jan Vincents Johannessen, traff bakken med bakhodet først. Det forvandlet ham fra en ung mann som skulle starte på medisinstudiet til ifølge forhåndsomtalen «et håpløst medisinsk kasus».

Skadene var så omfattende, at han ble «en som ingen trodde skulle komme seg». Nå har han skrevet boken «Tilbake til livet» om opplevelsen det er å bli så skadet at livet tar en helt ny og annerledes vending.

«Jeg følte alltid at jeg var meg selv på innsiden, men fra utsiden så det ikke lenger slik ut», skriver han i boken.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Runar Vincents Johannessen lå lenge i koma. Hans kognitive hukommelse ble kraftig svekket.

Setter tingene på plass
- Det har vært ti år med cirka ingenting. Å skrive denne boken hjelper meg å sette tingene på plass. Dessuten er det lettere ikke å forsnakke seg når man skriver, sa han da han presenterte boken under Aschehoug forlags vårpresentasjon tirsdag denne uken.

Boken, som skal gis ut i mars, er fremdeles under arbeid. Runar Vincents Johannessen, som de senere år har utdannet seg innen data, sa han har skrevet den også som en selvhjelpsbok.

- Jeg må jo takke legene som lot meg leve eller eksistere først, og familie og venner som har hjulpet meg, sier han.

Han understreket også at om man ønsker å bli bedre, så må man først og fremst hjelpe seg selv.

LES OGSÅ: Nifs vår på bokfronten

- Det gir også andre større glede å hjelpe en som faktisk vil bli bedre, sa han.

Faren Jan Vincents Johannessen, som selv skrev «Kunsten å leve» mens han våket over sønnen, har skrevet bokens forord, men har ingenting med boken ellers å gjøre.

- Jeg håper at boken kan være til hjelp for alle som sliter med å skape en meningsfylt liv etter å ha blitt rammet av alvorlige ulykker, sier Jan Vincents Johannessen i presentasjonen av boken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.