Kjempevekst for EMS

Eitzen Maritime Services fortsetter å vokse kraftig.

29.10.08 09:37

Tall fra Eitzen Maritime Services viser at selskapet fortsetter å vokse.

NA24 - din næringslivsavis

På grunn av store oppkjøp har selskapet vokst kraftig på relativt kort tid, og EMS mer enn doblet omsetningen i tredje kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det var særlig oppkjøpet av Seven Seas Shipchandlers i Dubai som bidro til økningen, men ifølge resultatrapporten vokste selskapet også organisk.

Omsetningen endte på 127,3 millioner dollar mot 57 millioner dollar samme kvartal i fjor. EBITDA endte på 6,3 millioner dollar, opp fra 1,8 i tredje kvartal i fjor.

EBIT for kvartalet var 3,9 millioner dollar, en bedring på 3 millioner dollar i forhold til i fjor. Imidlertid er det en tilbakegang fra andre kvartal.

Overskuddet endte på 2,2 millioner dollar, mot et underskudd på 0,5 millioner dollar i tredje kvartal i fjor. Dette er imidlertid også svakere enn for andre kvartal.

EMS har også blitt rammet av finanskrisen ettersom selskapet var kunde i Kaupthing Bank. Den islandske banken var en av fire banker som skulle fasilitere oppkjøpet av Seven Seas. Imidlertid trådte de andre bankene til og sikret oppkjøpet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag