RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjendis-meteorolog fikk sparken fordi han er kritisk til global oppvarming


FIKK SPARKEN: TV-meteorolog Phillipe Verdier er skeptisk til at klimaendringene er menneskeskapt. Det gjorde at han fikk sparken.
FIKK SPARKEN: TV-meteorolog Phillipe Verdier er skeptisk til at klimaendringene er menneskeskapt. Det gjorde at han fikk sparken. (France 24)
Sist oppdatert:

Den franske meteorologen Phillipe Verdier ble tatt av lufta på France 2 channel allerede 12. oktober.

Lørdag fortalte han i en video på France 24 at han nå har fått sparken, fordi han har skrevet boken Klimaundersøkelser, som er kritisk til teoriene om menneskeskapt global oppvarming.

I boken anklager Verdier klimaforskere for å ha manipulert og polifisert. Han anklager også Det internasjonale klimapanelet (IPCC) for bevisst å ha publisert villedende data.

I lørdagens videoinnslaget forteller Verdier at han mottok oppsigelsesbrevet samme dag, og at han ønsket å åpne det sammen med titterne.

- Jeg mottok dette bra vet i dag tidlig, og har bestemt meg for å åpne det sammen med dere, fordi det angår alle, i ytringsfrihetens og informasjonsfrihetens navn, sier Verdier i innslaget du kan se under.


Philippe Verdier ouvre sa lettre de... by Editions_Ring


Verdiers bok kom ut én måned før klimatoppmøtet COP21 skal holdes i Paris.

- Jeg plasserte meg selv i veien for COP21, som er en bulldoser, og dette er resultatet, sa han til RTL radio etter å ha blitt fjernet fra eteren i oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere