RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjendis-slakt av OL-antrekk

Sist oppdatert:
De Norske OL-håpene har blitt utstyrt med jakker laget av blant annet vaskebjørnpels. Nå krever Dyrevernalliansen og en rekke norske kjendiser at jakkene redesignes.

(SIDE2): De nye OL-antrekkene ble vist frem like før jul, og det er pelskragen på jakkene som nå får kritikk. Denne er nemlig laget av vaskebjørnskinn, skriver VG.

Vaskebjørnen er ikke en truet dyreart, men den blir fanget med en fotsaks som kan påføre dyret store lidelser før det dør. Dyrevernalliansen krever nå at jakken ikke blir med til Torino.

En rekke norske kjendiser går også knallhardt ut mot pelskragen på jakkene. Blant dem som kommer med kritikk er Tor Milde, Jorun Stiansen, Lise Myhre og Unni Wilhelmsen.

- Det liker vi ikke! Jeg er med i Dyrevernalliansen, og har alltid ment at pelsen må dyra få beholde selv. Jeg synes det er veldig rart at OL-troppen velger å bruke pels. Det er jo ikke noe nytt at det er mange som er imot pels. Pels på en offisiell OL-jakke gir feil signal, sier Tor Milde til VG.

Skøytehåpet Eskil Ervik og en rekke andre utøvere opplyser at de ikke har problemer med å bruke jakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere