Gå til sidens hovedinnhold

Kjendisadvokat er konkurs

- Jeg er ikke overrasket

Lagmannsretten har forkastet anken fra Håkon Ø. Schiong. Dermed er 56-åringen fra Grua konkurs og mister samtidig advokatbevillingen.

Det skriver Hadeland.net.

På telefon fra Tyskland mandag kveld fortalte Kjell Myrland, Schiongs advokat, at han hadde mottatt Eidsivating lagmannsretts avgjørelse.

– Tidligere i dag fikk jeg en e-post fra lagmannsretten der det kommer fram at anken er avvist, sa han til Hadeland.

Den profilerte advokaten er mest kjent som forsvareren til finansprofilene Thomas Øye og avdøde Ole Christian Bach. Han ble for alvor kjent da han talte Bachs sak mens han var på rømmen fra skattemyndigheter og kreditorer i 2004-05.

Konkursåpning i januar
16. januar ble det åpnet konkurs mot Schiong i Gjøvik tingrett. Det skjedde etter en konkursbegjæring fra Harestua Eiendom. Schiong skal ha unnlatt å betale husleie for kontorlokaler i Harestua senter, og kravet er på rundt 600.000 kroner. Schiong anket avgjørelsen til Eidsivating lagmannsrett.

– Jeg har videresendt avgjørelsen til min klient, men har ennå ikke snakket med ham.

Myrland regnet med at han ville prate med Schiong i løpet av mandag kveld.

Les også:Bank krever 9,2 millioner - kjendisadvokatens luksusbolig kan tvangsselges

Ikke overrasket
– Nå må vi tenke oss litt om og snakke sammen. Jeg har ennå ikke finlest avgjørelsen. Det må jeg gjøre først, så får vi ta det derfra, sa han.

– Er du overrasket over at anken forkastes?

– Jeg er ikke overrasket med tanke på resultatet i tingretten, men vi hadde selvsagt håpet på en annerledes avgjørelse.

Ifølge Oppland Arbeiderblad skal 41 kreditorer ha meldt inn krav på snaut 16 millioner kroner. DNB står bak det største kravet, på totalt 9,7 millioner kroner. De har pant i Schiongs eiendom på Grua, som før konkursen ble begjært tvangssolgt.

Utpressing
Det er ikke første gangen at advokaten havner i søkelyset

I 2006 ble han siktet av norske myndigheter for å ha motarbeidet etterforskningen mot Bach ved å skjule bevis som politiet mener er av betydning for å spore penger som Bach skal ha skjult i utlandet eller i Norge

Året før siktelsen hadde forholdet mellom Bach og Schiong åpenbart surnet etter at advokaten anmeldte sin klient for utpressing.

- Det er klassiske trusler og utpressingsforsøk, hvor det dreier seg om penger som skal betales til Bach og hans sfære, sa Schiong til NRK den gangen.

Sommeren 2006 konkluderte disiplinærutvalget i Den norske advokatforeningen at Schiong har overtrådt reglene for god advokatskikk i forbindelse med uttalelser til Dagbladet, da han uttalte at en drapstiltalt mann burde fått medalje for å ha knivstukket en mann til døde

Schiong ble fratatt advokatbevillingen i juni 2007 da Tilsynsrådet for advokatvirksomhet mente at Schiong har brutt bokføringsloven, hvitvaskingsloven og advokatforskriften.

Rådet mente også at Schiong «urettmessig har tilegnet seg kr 120 000 som tilhører staten». Schiong bestred dette og stevnet tvisten inn for Oslo tingrett, hvor han tapte saken.

Saken ble anket til Borgarting lagmannsrett hvor Schiong i august 2007 fikk medhold og fikk dermed bevillingen tilbake.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken