RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjendisadvokat melder seg ut av Ap

Foto: Josefsen, Jon-Michael (Scanpix)
Sist oppdatert:
Bistandsadvokat i Utøyva-saken mener han ble utsatt for politisk press

Bistandsadvokat Sigurd Klomsæt ble bedt om å holde kjeft og melder seg ut av Arbeiderpartiet etter 40 års medlemskap, melder ABC Nyheter.

Advokat Sigurd Klomsæt sier til nettstedet at han har mottatt «signaler» fra personer i Arbeiderpartiet om at den krasse kritikken han rettet mot politiet var uønsket.

- Jeg hadde klarert mine utsagn med min klient. Jeg mener det er viktig å sette kritisk lys mot hvordan politiet håndterte denne saken. Men da jeg ble beskyldt for å gjøre dette for min egen PRs skyld, trakk jeg meg tilbake, sier Klomsæt til ABC Nyheter.

- Dette har ført til at jeg ikke har fornyet mitt medlemskap i Arbeiderpartiet. Etter 40 år som aktivt medlem, trekker jeg meg nå ut. Nok er nok, sier Klomsæt til ABC Nyheter.

Advokaten ønsker ikke å kommentere hvem signalene han fikk om å dempe kritikken kom i fra.

Alt han vil si er at det kom fra sentrale personer i Arbeiderpartiet.

Justisminister Knut Storberget (Ap) må tåle kritikk fra de pårørende i Aftenposten tirsdag, etter en «privat samtale» med bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen.

Ifølge avisen, ba Storberget Larsen dempe kritikken av politiet. Selv sier Storberget til Nettavisen at han ringte Larsen fordi han mente hun uttalte seg feilaktig om hva de gjorde i forhold til de mange etterlatte etter tragedien 22. juli.

Bistandsadvokat Arne Seland sier til Nettavisen at justisminister Knut Storberget har mistet all tillit etter at han skal ha lagt press på Utøya-advokat.

«Dette er helt uholdbart. VI har lenge lurt på hvem som hadde interesse og makt til å stoppe kritikken av politiet. Nå viser det seg at det kommer fra øverste hold», sier Seland til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere