Det var den profilerte advokaten Tor Kjærvik som sent mandag kveld ble skutt inne i sin egen bolig på Røa i Oslo.

Nettavisen fikk i natt og i morgentimene opplysningene om identitet bekreftet fra flere kilder. VG meldte saken først tirsdag.

På en pressebrief tirsdag klokka 09.30 bekreftet seksjonsleder Anne Alræk Solem at avdøde er Tor Kjærvik. De opplyste også at det er en nær familierelasjon mellom avdøde og mannen som nå er siktet.

Drapsofferet ble først omtalt som kritisk skadet, men erklært død kort tid senere.

Den mistenkte gjerningsmannen ble pågrepet kort tid etter og er siktet for drapet. Den siktede mannen er i 30-årene. Operasjonsleder Line Skott opplyser til Avisa Oslo at den siktede ikke er kjent for politiet fra tidligere forhold.

Politiets kriminalteknikere jobbet natt til tirsdag med å sikre spor på åstedet. Ifølge TV 2 har politiet sikret det som trolig er drapsvåpenet.

Her kan du se hvordan politiet jobbet i natt.

Gjennom en innholdsrik karriere som jurist, først politiadvokat, og deretter som forsvarer i over tre tiår, jobbet Kjærvik med noen av de største kriminalsakene i landet.

En rekke profilerte saker

En av de største og mest kjente sakene han jobbet med var Orderud-saken, der han var forsvarer for Kristin Kirkemo, en av fire drapsdømte.

Kjærvik var også forsvarer under Nokas-ranet, hvor hans klient var Thomas Ingebrigtsen.

Kjærvik fylte 70 år 26. mars i år. Han var inntil nylig fast forsvarer i Oslo tingrett. Planen vra at han skulle trekke seg tilbake og jobbe mindre.

Vervet som fast forsvarer opphører automatisk ved fylte 70 år.

Kjærvik var forsvarer i en hel rekke profilerte saker på 80- og 90-tallet. De siste 20 årene har han også vært forsvarer i noen av de største kriminalsakene i landet:

Han har også hatt drapssaker og en rekke andre oppdrag de siste årene.

- En av de aller beste

En advokat som tidligere har jobbet med Kjærvik, men som foreløpig ønsker å være anonym, sier følgende til Nettavisen:

- Dette er først og fremst en utrolig trist nyhet. Det er rett og slett uvirkelig. At en forsvarer som jobbet med så mange drapssaker selv skulle ende opp med å bli drept er utenfor min fatteevne.

- Tor (Kjærvik) var en av de aller beste i faget sitt. Han brydde seg oppriktig om sine klienter og var den aller beste på forberedelser til sakene sine. Selv om han hadde en rekke profilerte saker var aldri noen oppdrag for små. Alle klientene var like viktige.